Gość Anonymous Opublikowano 29 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2003 Ale przeciez olej Castrol TT to olej mineralny!!!CZyli w sumie powinien byc gorszy od polskiego polsyntetyka za dyche-a kosztuje 3 razy tyle!A ja ostatnio po przejechaniu ponad tysiaca kilometrow na polskim polsyntetyku wlalem Castrol i roznice moze wielkie nie sa-ale zauwazalne. Np.silnik jak jest zimny to szybciej i lepiej sie wkreca na obroty a na mixolu musialem go rozgrzewac bo zimny jezdzic nie chcial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 30 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2003 Czyli mixol dba o trwalosc silnika, bo zimnego nie powinno sie krecic :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 30 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2003 HahahahahahaTo według was czemu denko tłok nie jest gładkie tylko chropowate. Własnie dlatego zeby nagar osadzib sie na nim. Oczywiscie ale nie za duzo. To jest moje zdanie które moge wyrazic, a w z nim nie musicie sie zgadzac. pozdroTo dlaczego podczas rasowania silnika wskazuje się na wypolerowanie denka tłoka :D Co my się tu bedziemy sprzeczać i tak każdy wleje do baku to co będzie chciał. Wyattan moge dodać jeszcze jedno:Dawno temu w "ŚM" czytałem oartykuł o MZ i wiesz co tam napisali? "Stosowanie oleju mixol może spowodować obniżenie trwałości silnika nawet o 30%" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyatt Opublikowano 30 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2003 Mądre księgi, rozprawy filozoficzne, wywody badaczy, czysta teoria nigdy mnie nie pociągały. Przeważnie "naukowcy" nie mają pojęcia o praktyce.Jak ktoś woli badać a nie jeździć powinien doktorem zostać. :D Pozdr.Rafał B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 1 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2003 Ja wiem jedno, mixol lałem, leje i będe lał bo niemiałem z nim nidgy żadnych problemów, no i jest tani PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 1 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2003 ja smigam na mixoloo. qpuje 5l za 28zeta. Moze i jest gorszy od innych,ale qpujac mz nieplanowalem nia jezdzic wiecej niz 2 sezony, wiec zuzycie silnika przy moich przebiegach bedzie niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 1 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2003 Widac, ze to dla wielu juz koniec sezonu, bo taka dyskusja przypomina przekownywanie kogos, ze kolor, ktory jemu sie podoba, jest najbardziej ohydny pod sloncem...Ja tez na mixolu polegam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 1 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2003 nie do końca jest to dyskusja o kolorach, po prostu część osób jest zdania że stare mnaszyny typu mz itp. nie wymagają droższych olei niż mixol. Podam tu przyklad z benzyną. Na Ukrainie lałem paliwo 80 oktanowe i co ?okazało się że MZ spaliła o 10 % mniej niż w PL. Procu : nawet Andrzej mówi że mixol do TS może być lepszy. no i do tego ta cena - 5 l za 30 zł ( ktoś tam dostał ten magiczny płyn za 28zł 8O )musze poszukać lepijej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2003 A jest jedna wada "droższych oleji"Mieszanka z takim olejej mie moze być długo przechowywana gdyż paliwo "kwaśnieje" czy coś takiego. To ja mam pytanie-na zime lacv olej do zbiornika razem z paliwem czy nie??Bo na zime wole zostawic napelniony bak zeby na wiosne nie zastac kupy rdzy.Jak zostawie z olejem to mi "skwasnieje" a jak bez oleju co z zimowymi "przepalami"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyatt Opublikowano 1 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2003 Ci co leją burżujski olej :D mogą kisić ogóry zimą :D)Beczka nie potrzebna.No albo kroić rury :D jak ogórki się skończą. Pozdr.Rafał B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 2 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2003 Ja tam używam mixolu i nie narzekam. Na takie maszyny nie ma sensu lac lepszego/droższego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi