erzyk Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Witajcie koledzy! Tak na szybko wstawiam kilka fotek z naszego wczorajszego spontanicznego i krótkiego wypadu. Pozdrawiam! Edytowane 17 Czerwca 2013 przez erzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorplas Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 nooo ładnie Ci te foty wyszły, małe spotkanko X-ów ale jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebieski.ts Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 W sumie zdjęcia mam bardzo podobne, więc nie będę powielał. Dzięki za wspólne choć krótkie latanko koło komina. Do następnego, może w większym jeszcze gronie, może na Fenixie pod Bydzią kilka X-11ek się spotka (21.07.2013). Cytuj HONDA X11 - NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebieski.ts Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Długo była cisza w tym temacie, uznałem że jak zwykle spali to na panewkach, więc sobie zrobiłem już inne plany niestety. Jedyna szansa to dzisiaj pod wieczór, albo jutro do południa, ale będzie bardzo ciężko u mnie. Cytuj HONDA X11 - NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf79 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 siemanko, jestem świeżm posiadaczem X11,mam pytanie odnośnie regulatora do tego modelu,czy ktoś może pomóc, bo nie mam ładowania w moim moto ;-(Jestem z okolic Zielonej Góry,lubuskie,pozatym potrzebuje jeszcze prawy plastik boczny,ma ktoś może info gdzie mógłbym dostać te rzeczy??jeśli chodzi o regulator to podobno można zastosować jakiś zamiennik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecho lublin Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam.Jestem na forum bardzo krótko ale x11 posiadam juz dlugo.Odnosnie tego regulatora to wiem iż pasuje od cbr. vfr .One wszystkie wygladaja identycznie.Nie wiem jak z kabelkami musisz sprawdzic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf79 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 oki,dzięki sprawdzejak zmniejszyć obroty w X11 mam pawie 2000 obr na wolnych,no i jakie powinny być? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecho lublin Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 oki,dzięki sprawdze jak zmniejszyć obroty w X11 mam pawie 2000 obr na wolnych,no i jakie powinny być? ;-)masz wkret regulacyjny z lewej strony pod zbiornikiem jak bedziesz mial problem ze zlokalizowaniem to zerkne dokladnie i napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebieski.ts Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Regulator napięcia można czasami dostać używany na allegro, cena około 200zł. Od protoplasty modelu CBR1100XX jest trochę inny z wyglądu i ma inne długości kabli, więc nie będzie pasował na metodę plug&play. Co do regli od innych moto, to podobno od Yamahy R1 są nie do zdarcia, ale warto by było aby to już zamontował ktoś inny, będzie pewnie potrzebna drobna modyfikacja wtyczek no i sprawdzenie poprawności podłączenia kabli.Co do obrotów, fakt, jest taka śruba, chyba we wszystkich X-11 ma kolor żółty, znajdziesz ją po prawej stronie baku, w szczelinie pomiędzy ramą a bakiem, tam gdzie ta szczelina jest największa. Jak ją już zauważysz przy odrobinie szczęścia i długich w miarę dłoniach można ją regulować końcami palców, popychając jej ramiona jakby gwiazdy. Po podniesieniu zbiornika będzie już widoczna jak na stole. Pamiętaj o różnych obrotach zimnego i ciepłego silnika, mimo że już bez pseudo ssania wydaje Ci się, że chodzi już ok, to po przejechaniu się i zagrzaniu właściwym moto obroty mogą być niższe, warto więc tą prostą regulację zrobić zaraz po jakiejś dłuższej np. kilku kilometrowej przejażdżce, gdzie moto na pewno będzie dobrze rozgrzane. Cytuj HONDA X11 - NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf79 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 dzięki obroty wyregulowane ;-),ale nadal szukam regulatora;-( może ktoś wie jakie powinno być napięcie na kablach (trzy żółte)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf79 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 regulator zmieniony ;-)maszynka śmiga ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf79 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 mam pytanie,czy po zmianie na gołe wydechy muszę robić jakieś regulacje,moto jest na wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecho lublin Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witam.Nie wiem po co wy zmieniacie wydechy w tak wspanialej maszynie???Przez zastosowanie wydechu innego niz oryginalny kazdy silnik bez zmiany mapy wtrysku traci moc!!!W twoim przypadku bedzie tak samo.Lecz nie wiem czy da sie to stwierdzic w tak mocnym motocyklu na drodze.Proponuje badanie na hamowni mocy na wydechach oryginalnych i akcesoryjnych.Kopara opada.Zamiast przyrostu mocy totalna klapa.Ale kupa ryku jest.Ale jest to tylko moje zdanie ponieważ nie popieram przeróbek w tego typu motocyklu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simrider Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Wydech seryjnie jest paskudny z wygladu i wazy duzo wiecej niz akcesoryjny. Różnicy mocy po zmianie wydechu nie odczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Przelot plus filtr k&n i zmiana map, wtedy to ma sens... Ale spalanie tez podskoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi