Skocz do zawartości

Honda X eleven ( X11, X 11 )

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie zdjęcia mam bardzo podobne, więc nie będę powielał. Dzięki za wspólne choć krótkie latanko koło komina. Do następnego, może w większym jeszcze gronie, może na Fenixie pod Bydzią kilka X-11ek się spotka (21.07.2013).

• 1 miesiąc temu...

Długo była cisza w tym temacie, uznałem że jak zwykle spali to na panewkach, więc sobie zrobiłem już inne plany niestety. Jedyna szansa to dzisiaj pod wieczór, albo jutro do południa, ale będzie bardzo ciężko u mnie.

siemanko, jestem świeżm posiadaczem X11,mam pytanie odnośnie regulatora do tego modelu,czy ktoś może pomóc, bo nie mam ładowania w moim moto ;-(Jestem z okolic Zielonej Góry,lubuskie,pozatym potrzebuje jeszcze prawy plastik boczny,ma ktoś może info gdzie mógłbym dostać te rzeczy??jeśli chodzi o regulator to podobno można zastosować jakiś zamiennik???

Regulator napięcia można czasami dostać używany na allegro, cena około 200zł. Od protoplasty modelu CBR1100XX jest trochę inny z wyglądu i ma inne długości kabli, więc nie będzie pasował na metodę plug&play. Co do regli od innych moto, to podobno od Yamahy R1 są nie do zdarcia, ale warto by było aby to już zamontował ktoś inny, będzie pewnie potrzebna drobna modyfikacja wtyczek no i sprawdzenie poprawności podłączenia kabli.

Co do obrotów, fakt, jest taka śruba, chyba we wszystkich X-11 ma kolor żółty, znajdziesz ją po prawej stronie baku, w szczelinie pomiędzy ramą a bakiem, tam gdzie ta szczelina jest największa. Jak ją już zauważysz przy odrobinie szczęścia i długich w miarę dłoniach można ją regulować końcami palców, popychając jej ramiona jakby gwiazdy. Po podniesieniu zbiornika będzie już widoczna jak na stole. Pamiętaj o różnych obrotach zimnego i ciepłego silnika, mimo że już bez pseudo ssania wydaje Ci się, że chodzi już ok, to po przejechaniu się i zagrzaniu właściwym moto obroty mogą być niższe, warto więc tą prostą regulację zrobić zaraz po jakiejś dłuższej np. kilku kilometrowej przejażdżce, gdzie moto na pewno będzie dobrze rozgrzane.

• 3 tygodnie później...

Witam.Nie wiem po co wy zmieniacie wydechy w tak wspanialej maszynie???Przez zastosowanie wydechu innego niz oryginalny kazdy silnik bez zmiany mapy wtrysku traci moc!!!W twoim przypadku bedzie tak samo.Lecz nie wiem czy da sie to stwierdzic w tak mocnym motocyklu na drodze.Proponuje badanie na hamowni mocy na wydechach oryginalnych i akcesoryjnych.Kopara opada.Zamiast przyrostu mocy totalna klapa.Ale kupa ryku jest.Ale jest to tylko moje zdanie ponieważ nie popieram przeróbek w tego typu motocyklu.Pozdrawiam