czervonyr6 Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 witam mam pytanie na temat skrzyni biegow w r6 .. czy biegi wypadaja , co sie najbardziej psuje , ja zauwarzylem u siebie zee dwojka mi ciezko wchodzi a ha i jeszcze jedno jak uwrzywac sprzegla w czasie jazdy .. pozdro i szerokosci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart3z Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 (edited) Chyba pomyliły Ci się działy :biggrin: Wejdź w dział szkoła jazdy tam masz temat o tym jak zmieniać biegi itp. :) EDIT:O sorry już przeniesiono :) Edited August 1, 2007 by B@rtek Quote https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Storm007 Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 (edited) a ha i jeszcze jedno jak uwrzywac sprzegla w czasie jazdy .. pozdro i szerokosciTo na kursie nie nauczyli jak sie uzywa sprzegla czy motocykl byl z automatem? Klamke sprzegla przed zmiana biegow sie wciska a po zmianie biegu puszcza... Dla zaawansowanych mozna zrezygnowac z uzywania sprzegla w czasie jazdy i zmieniac biegi bez sprzegla. Edited August 1, 2007 by Storm007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pack84 Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 witam! r6 do 2002 cierpiala na problem drugiego biegu. byl poprostu slaby. z reszta ten problem u yamahy sie kopiowal np u fzr 600 lub r1 z poczatku produkcji. z ktorego roku masz sprzeta ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifler Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 Jak widze to R6 w starej "kaście" wiec problem z drugim biegiem jest normalny... Najczęściej pada jak sie na kole jeździ.. Niestety jak Ci sie sypnie to będziesz musial troche zainwestować.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czervonyr6 Posted August 2, 2007 Author Share Posted August 2, 2007 (edited) quote name='Storm007' date='01 sierpień 2007 - 14:44' post='983855']To na kursie nie nauczyli jak sie uzywa sprzegla czy motocykl byl z automatem? Klamke sprzegla przed zmiana biegow sie wciska a po zmianie biegu puszcza... nie komentuje tego co napisales chodzilo mi ile najlepiej sie wciska calosc czy pol sprzegla Jak widze to R6 w starej "kaście" wiec problem z drugim biegiem jest normalny... Najczęściej pada jak sie na kole jeździ.. Niestety jak Ci sie sypnie to będziesz musial troche zainwestować.. nie mam takiego problemu tylko przy zmianie biegu na dwojke wchodzi ciezej niz pozostale . slyszalem ze przy zmianie biegu wciskac pol sprzegla i powiem ze jest rezultat . pozdro i szerokosci witam! r6 do 2002 cierpiala na problem drugiego biegu. byl poprostu slaby. z reszta ten problem u yamahy sie kopiowal np u fzr 600 lub r1 z poczatku produkcji. z ktorego roku masz sprzeta ? rok 2002 Edited August 2, 2007 by czervonyr6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Dobrze slyszales, chodzi o zmiane na polsprzegle z preloadingiem dzwigni, tyle ze w miare nowych supersportach moze to sie niedobrze odbic na stanie wodzikow, wykonanych dosc "filigranowo".Klopoty z wkladaniem 2 moga byc przede wszystkim zwiazane z jazda na kole i uszkodzeniem wodzika nieumiejetna zmiana. Adam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts