bart90dt125 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam, mam pytanie, jak pierwszy raz odpalić moto po szlifie cylindra :) :wink: Czy nalać paliwa do komory spalania i wtedy kopnąć czy bez niczego kopać aż zapali :icon_question: :icon_question: Czy nalane paliwo w cylek ma być zmieszane z olejem?? Przy okazji pytam czy to prawda ze każdy silnik powinien być przez cały okres docierania używany na max 3/4 jego możliwości?? Wiem ze dużó było o docieraniu, ale nie znalazłem nic o zapalaniu, na 8 stronach forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Odpalasz normalnie. odkręcasz kranik wyciągasz ssanie jak masz i kopiesz.... znając życie i zakładając ze wszystko było zrobione dobrze to zapali od pierwszego kopa. no a potem już chyba wyczytałeś o tym gaszeniu po rozgrzaniu stygnięciu itp. Ja tego nie robiłem i motorek chodzi bardzo dobrze.... Ja odpaliłem poczekałem aż się dobrze zagrzeje potem pojechałem w traske jakieś 5km w kółko po czym wróciłem do boksu, zgasiłem i poczekałem aż ostygnie...a wtedy jeszcze raz tak samo... no a potem juz normalna jazda oczywiście z zachowaniem obrotów i delikatnością....na początku wiadomo żeby nie kręcić zbyt wysoko (dla każdego silnika to inna wartość więc w sumie zalezy jaki motorek) a po jakis 200-250km co jakiś czas na NIE WIĘCEJ niż 10s otwierać manetkę do końca żeby silnik poznał obroty.... i będzie grało :icon_razz: Powodzenia :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witson Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Słuchaj Jackuzego bo dobrze chłop gada :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 a jak studziłeś motor to ile czasu?? bo u mnie w dt, sie pokrywa po 5 min tak nagrzewa że jajka sadzone idze na niej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 a co cie pokrywa interesuje.uklad tylko chlodzenia odpowietrz.i jak masz wskaznik temperatury to sie sugeruj nim.otworz chldoncie zobacz czy niebulgoce nic.siadaj zapinaj kask i docieraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 to odrazu zapytam jak opowietrzyć?? czy tylko trzeba na chodzącym siliniku przy pompie wody odkręcać śrubkę aż wyleci całe powietrze i zacznie lecieć woda?? czy jakoś inaczej. Pierwszy cieczowiec to wolę zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 w najwyższym punkcie układy się odpowietrza lub na głowicy .w dt chyba będzie na głowicy bo ma jedną chłodnicę Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi