AN_D_RZEJ Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 WitamJestem posiadaczem Wild stara niestety musiałem na wstępie wymienić wałki rozrządu (przebieg 14 tyś ) teraz dostałem pismo z yamahy o konieczności zgłoszenia się do serwisu na wymianę skrzyni biegów ( naprawa na koszt yamahy ) a do tego męczy mnie blokada. Motocykl rozwija max 160 km/h Mam pytanie czy blokada jest założona na module ?? pozdrawiam :bigrazz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snipes Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 Herzlich Wilkommen: http://forum.motocyklistow.pl/Wild-Road-St...any-t68225.html robiłeś wałki w nowym silniku? napisz jaki był powód... o blokadzie obrotów nie słyszałem, motong powinien się rozpędzić do 180. co do wymiany skrzynie to chyba nikt z forum do tej pory z tej propozycji nie skorzystał. ale zawsze mogę się mylić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN_D_RZEJ Posted August 1, 2007 Author Share Posted August 1, 2007 Mechanikiem to ja nie jestem ale widziałem na własne oczy jak wałek wyżłobił w (chyba w szklankach ) rowki, co spowodowało przestawienie zaworów . Efekt skrzywione popychacze, wymiana wałków na tuningowe z rolkami itd...Pismo o wstawienie się do serwisu dostałem od yamahy w Niemczech. Wszystkie Wild stary do 2003 mają wadę fabryczną przy zmianie biegu z 2 na 3 istnieje możliwość blokady skrzyni, wskakują dwa biegi jednocześnie. W Niemczech motocykle które nie przejdą naprawy zostaną wycofane z ruchu. Piszę o tym bo Yamaha Polska lekceważy to pismo i wysyła mnie do Niemiec. Wild star w wersji amerykańskiej zamyka licznik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 a to kicha, no to ja bym sie bal jezdzic jakby mi mialo zablokowac skrzynie...przeciez to smierc murowana w 80% jak sie jezdzi :/... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andi Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 no to ja proponuje zadzwonic do yamaha europa i zaraz zrobia pozadek z yamaha polska kazdy servis yamahy musi to zrobic jesli dalej chce byc licencjonowanym przedstawicielem a najlepiej pisemko strzelic faxem i zadzwonic czy odebrali pismo ja moge zadzwonic w tej sprawie do yamaha europa tylko podaj mi namiary jaki servis autoryzowany ci odmowil bo taki sam problem mieli chlopaki w holandi i sie temat zalatwilo telefonicznie wlasnie poprzez yamaha europa i wszystko robia gratisowo bo w ich przypadku chcieli kasowac za ta naprawe a to jest gratis bo za powazna wada fabryczna a yamaha to nie chinczyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Pismo o wstawienie się do serwisu dostałem od yamahy w Niemczech. Wszystkie Wild stary do 2003 mają wadę fabryczną przy zmianie biegu z 2 na 3 istnieje możliwość blokady skrzyni, wskakują dwa biegi jednocześnie. Kto Ci takich głupot naopowiadał? Z tego co się orientuję to konkretne numery ram(od-do) były do poprawek, a nie wszystkie roczniki jak leci. :cool: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN_D_RZEJ Posted August 8, 2007 Author Share Posted August 8, 2007 Kto Ci takich głupot naopowiadał? Z tego co się orientuję to konkretne numery ram(od-do) były do poprawek, a nie wszystkie roczniki jak leci. :icon_rolleyes: Ktoś powiedział - pewnie masz rację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts