Skocz do zawartości

wild star 2001r.

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem posiadaczem Wild stara niestety musiałem na wstępie wymienić wałki rozrządu (przebieg 14 tyś ) teraz dostałem pismo z yamahy o konieczności zgłoszenia się do serwisu na wymianę skrzyni biegów ( naprawa na koszt yamahy ) a do tego męczy mnie blokada. Motocykl rozwija max 160 km/h

Mam pytanie czy blokada jest założona na module ??

pozdrawiam :bigrazz:

Herzlich Wilkommen:

http://forum.motocyklistow.pl/Wild-Road-St...any-t68225.html

robiłeś wałki w nowym silniku? napisz jaki był powód...

o blokadzie obrotów nie słyszałem, motong powinien się rozpędzić do 180. co do wymiany skrzynie to chyba nikt z forum do tej pory z tej propozycji nie skorzystał.

ale zawsze mogę się mylić

Mechanikiem to ja nie jestem ale widziałem na własne oczy jak wałek wyżłobił w (chyba w szklankach ) rowki, co spowodowało przestawienie zaworów . Efekt skrzywione popychacze, wymiana wałków na tuningowe z rolkami itd...

Pismo o wstawienie się do serwisu dostałem od yamahy w Niemczech. Wszystkie Wild stary do 2003 mają wadę fabryczną przy zmianie biegu z 2 na 3 istnieje możliwość blokady skrzyni, wskakują dwa biegi jednocześnie. W Niemczech motocykle które nie przejdą naprawy zostaną wycofane z ruchu. Piszę o tym bo Yamaha Polska lekceważy to pismo i wysyła mnie do Niemiec.

Wild star w wersji amerykańskiej zamyka licznik.

no to ja proponuje zadzwonic do yamaha europa i zaraz zrobia pozadek z yamaha polska

kazdy servis yamahy musi to zrobic jesli dalej chce byc licencjonowanym przedstawicielem

a najlepiej pisemko strzelic faxem i zadzwonic czy odebrali pismo

ja moge zadzwonic w tej sprawie do yamaha europa tylko podaj mi namiary jaki servis autoryzowany ci odmowil bo taki sam problem mieli chlopaki w holandi i sie temat zalatwilo telefonicznie wlasnie poprzez yamaha europa

i wszystko robia gratisowo bo w ich przypadku chcieli kasowac za ta naprawe a to jest gratis bo za powazna wada fabryczna a yamaha to nie chinczyk

Pismo o wstawienie się do serwisu dostałem od yamahy w Niemczech. Wszystkie Wild stary do 2003 mają wadę fabryczną przy zmianie biegu z 2 na 3 istnieje możliwość blokady skrzyni, wskakują dwa biegi jednocześnie.

Kto Ci takich głupot naopowiadał? Z tego co się orientuję to konkretne numery ram(od-do) były do poprawek, a nie wszystkie roczniki jak leci. :cool: