Blitzer Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Na początek witam wszystkich.Kupiłem świeżo przywiezionego Rieju Matrixa 2005 rok z silnikiem Minarelli AM6.Po pierwszych jazdach próbnych ( kilka km ) zauważyłem pod motocyklem krople oleju. Okazało się, że przewód doprowadzający olej z dozownika jest nigdzie nie podłączony i z niego kapie. Problem w tym, że nie wiem gdzie go podłączyć, przy gaźniku nie ma żadnego, wolnego krućca. Druga sprawa zauważyłem również, że linka ssania także nigdzie nie jest podłączona i tak samo nie wiem gdzie powinna być podłączona.Proszę o pomoc , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 z lewej strony gaznika powinien wystawac malutki krociec, moze masz tuningowy gaznik i dlatego, linka ssania powinna byc obok przepustnicy(patrzac od gory na gaznik powinienes to widziec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 zrób zdjęcie gaźnika, jesli spadł ten wąż od oleju , to nie radze jeźdizć:) chyba że to MInarelli 4t:D na gaźniku musi być taki złotego koloru kruciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Albo moze poprostu wlasciciel poprzedni odlaczyl dozownik i tak to zostawil :/ Jesli jest cos z tym pokombinowane to raczej robic samemu mieszanke. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blitzer Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzięki za pomoc.Kruciec znalazlem , rurki byly zle podopięte, olej juz plynie :).Nadal mam problem z ssaniem , poniewaz brakuje mi tego elementu przy gaźniku do którego powinna być podłączona linka od ssania. Proszę powiedzieć mi jak ten element sie nazywa, przepustnica ssąca ? Czy ma ktoś możliwość zrobienia zdjęcia tłoczka ssania do tego silnika ? Bardzo bym prosił. Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Blitzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi