Jump to content

Smarowanie , ssanie

Blitzer
 Share

Recommended Posts

Na początek witam wszystkich.

Kupiłem świeżo przywiezionego Rieju Matrixa 2005 rok z silnikiem Minarelli AM6.

Po pierwszych jazdach próbnych ( kilka km ) zauważyłem pod motocyklem krople oleju. Okazało się, że przewód doprowadzający olej z dozownika jest nigdzie nie podłączony i z niego kapie. Problem w tym, że nie wiem gdzie go podłączyć, przy gaźniku nie ma żadnego, wolnego krućca.

Druga sprawa zauważyłem również, że linka ssania także nigdzie nie jest podłączona i tak samo nie wiem gdzie powinna być podłączona.

Proszę o pomoc , pozdrawiam.

z lewej strony gaznika powinien wystawac malutki krociec, moze masz tuningowy gaznik i dlatego, linka ssania powinna byc obok przepustnicy(patrzac od gory na gaznik powinienes to widziec)

Albo moze poprostu wlasciciel poprzedni odlaczyl dozownik i tak to zostawil :/ Jesli jest cos z tym pokombinowane to raczej robic samemu mieszanke. POZDRO

Pozdrawiam.

Dzięki za pomoc.

Kruciec znalazlem , rurki byly zle podopięte, olej juz plynie :).

Nadal mam problem z ssaniem , poniewaz brakuje mi tego elementu przy gaźniku do którego powinna być podłączona linka od ssania. Proszę powiedzieć mi jak ten element sie nazywa, przepustnica ssąca ?

Czy ma ktoś możliwość zrobienia zdjęcia tłoczka ssania do tego silnika ? Bardzo bym prosił.

Edited by Blitzer