zakret2 Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 witam ostatnio wybralem sie na mala przejazdzke moja rs50 i ku mojemu zdziwieniu po przejechaniu 150 km skaczyla sie benzyna a w miescie spokojnie robie 200km zanim przelacze na rezerwe na trasie jechalem tak samo jak w miescie czyli 80km/h czym to moze byc spowodowane ? silnik mam po remoncie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaCieJek Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 na trasie jechalem tak samo jak w miescie czyli 80km/h hehe, dobre :icon_twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lysy5g1 Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 no więc tak... po mieście śmigasz na pewno wolniej i jeśli nie latasz dynamicznie ciagle mieszając biegami to moto nie będzie palić dużo bo się "kulasz tylko"nie wiem ile Ci poleci ten bzyk na maksa ale przypuszczam, że te "80" w trasie to spore obroty silnika powinny być (jakieś 7tys. rpm ? czy więcej? ) jeśli tak to powiedzmy, że normalne jest większe spalanie jeśli jeździ się blisko prędkości max.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_195 Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 rs 7 tyś?:) on zaczyna dopiero ciągnąć od tych obrotów:) pryz tej predkości stawiam ze ma około 10tyś:) miałem też minarelke to kreci wysoko:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakret2 Posted August 2, 2007 Author Share Posted August 2, 2007 a moze to byc spowodowane tym ze mialem zalozona inna dysze w gazniku bo dzisiaj kupilem i zalozylem mniejsza przedtem mialem dysze z nr 70 a teraz mam 65 i na ssaniu dluzej chodzi niz wczesniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts