KuKu Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jak widać z każdym mankamentem jakiegoś motoru można sobie poradzić w ten lub inny sposób :icon_mrgreen:. Skoro tak to już w ogóle w 100% jestem za Hondzią.Piotrek bież hondeA masz belki, jak tak to kiedy mostek stawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Owszem jeździłem!!! I to nawet całkiem sporo :( To są moje odczucia... dla mnie ten silnik jest po prostu słaby i żeby odczuć jakiekolwiek przyśpieszenia trzeba go kręcić. Rzeczywiście można zmieniać biegi przy 6, ale to nie jest żadna jazda. Z całą pewnośią powiedzenie że "ładnie idzie od 4 tyś" to bzdura... teraz to gadasz głupoty...też jeździłęm niejednym rg(seryjnym) i motorek ładnie przyspiesza od 4500obr i opada z momentu tak gdzieś koło7000obr. dane fabryczne wszystko mówią... moc 7kw przy 5900obr a moment maksymalny osiąga chyba przy 5500obr.może jeździłeś na rg ze sportowymi wydechami...bo rg na sportowym wydechu podobno ciągnie od 8000obr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No i taki Wiertara będzie mi mówił ze rg trzeba kręcić do końca. Już trochę nastukałem tysięcy na tym sprzęcie i jedyne co mogę potwierdzić to że dane fabryczne nie kłamią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 teraz to gadasz głupoty...też jeździłęm niejednym rg(seryjnym) i motorek ładnie przyspiesza od 4500obr i opada z momentu tak gdzieś koło7000obr. dane fabryczne wszystko mówią... moc 7kw przy 5900obr a moment maksymalny osiąga chyba przy 5500obr.może jeździłeś na rg ze sportowymi wydechami...bo rg na sportowym wydechu podobno ciągnie od 8000obr Piszesz że moc 7 kW przy 5900obr. Minarelka w ogóle nie ma 7 kW tylko mniej. Jeździłem moją minarelką z kumplem który miał RG i gdyby kręcił do tych waszych 5900 to by został kilometr w tyle :icon_twisted: Nie wiem co piszą te wasze dane, ale ja mówię jak to wygląda w praktyce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam8fr Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam ! Jeździłem na kolegi Hondzie NS 1 i to bardzo dobra maszyna :) 1, 2, 3 normalnie dopiero od 4 od 7tyś obrotów dostaje takie kopyto że hej. Bardzo bym Ci go polecił. w ogóle jest ładniejsza od Suzuki RG. RG wygląda jak motor policjanta :) A i NS 1 jechałem 125 km/h więc ładnie idzie :crossy: Pozdro :biggrin: Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez adam8fr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derbi Fenix Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A ile maksymalnie leci RG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubadandy Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 http://w1.bikepics.com/pics/2005%5C05%5C01...343974-full.jpg takie rg to pasi ale ns1 tez kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 kolegi RG leci w granicach 108-110 kahaema, ale ja wyciagnalem na jego maszynie 100 i wskazowka dalej ani rusz. moze droga byla za krotka...:) pzdr:) kubadandy, nie widze w tym RG nic specjalnego, owiewka ufo albo cos innego tego pokroku, boczki te same... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Rg ma niepasujaca mi charakterystyke silnika.do 8 ciagnie a dalej nie jak by to 4T bylo:)Ns1 na odwrot.no ale osiagi ns-1 wieele lepsze.dlatego ja polecam;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara_1990 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Rowniez polecam NS-1 ze wzgledu na "BRUTALNOŚĆ" oddawania mocy bo podobnie jak moja NSR od 7 tysi ma kopa, i jak sie nie schodzi ponizej tych obrotow to jezdzi bardzo bardzo przyjemnie, na NS-1 mialem okazje przejechac sie 3 razy i powiem ze jak na taki malutki silniczek to naprawde jest czym posmigac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubadandy Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 co widzewidze ze nie ma tej zasranej owiewki w rg na tym zdjeciu i tak ma byc....bo chyba wadą wyglądu rg jest ta owiewka z szybką duża jak czarnobyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek01 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 owiewka jednemu sie podoba drugiemu nie mi akurat obojętnie czy rg ma owiewke czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsrider Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 moim zdaniem HOnda ns-1 w wresji MOTEsa poprostu wymiata sam mam ten lekki motocykl bo raczej on moim zdaniem motorowerem niejest:P:) RG jest stare moim zdaniem ma inny wygląd jest wąskie itp. słabe osiagi :( jeźdizłem RG i polecam ci Ns-1 jest duzo duzp wygodniejsza smiało mozna podruzować w 2 :crossy: bez zamulania pod górki:D moja ns-1 jeszcze mnie niezawiodła niepali durzo osiagi 130km/h mozna nia jeździć spokojnie zmieniajac biegi przy 6 000 obrotów posiadam fajny dynamiczny silnik z durza chłodnicą dlamnie bajera jezeli masz kasy to polecam ci ns-1 natomiast gdy masz powyzej 2000zł to kup rg bo za tak małą kase to dobrej hondy niekupisz ..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarOr Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 RG ma bardzo wadliwy silnik.. :) niestety ja sie na tym przelecialem :( (praktycznie qmpel) to jest szybkie jak na ta pojemnosc ale zywotnosc slaba... wole ns-1 :crossy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 moim zdaniem HOnda ns-1 w wresji MOTEsa poprostu wymiata sam mam ten lekki motocykl bo raczej on moim zdaniem motorowerem niejest:P:) Nie ma takiego motocykla. Skoro tak pięknie go opisujesz, zajrzyj może do tabliczki znamionowej?RG jest stare moim zdaniem ma inny wygląd jest wąskie itp. słabe osiagiTwoje zdanie jest wyrocznią! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi