Skocz do zawartości

Co jest lepsze

Piotrek01
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiśl@k napisał:

Jak widać z każdym mankamentem jakiegoś motoru można sobie poradzić w ten lub inny sposób :icon_mrgreen:. Skoro tak to już w ogóle w 100% jestem za Hondzią.

Piotrek bież honde

A masz belki, jak tak to kiedy mostek stawiamy

Wiertara napisał:

Owszem jeździłem!!! I to nawet całkiem sporo :( To są moje odczucia... dla mnie ten silnik jest po prostu słaby i żeby odczuć jakiekolwiek przyśpieszenia trzeba go kręcić. Rzeczywiście można zmieniać biegi przy 6, ale to nie jest żadna jazda. Z całą pewnośią powiedzenie że "ładnie idzie od 4 tyś" to bzdura...

teraz to gadasz głupoty...też jeździłęm niejednym rg(seryjnym) i motorek ładnie przyspiesza od 4500obr i opada z momentu tak gdzieś koło7000obr. dane fabryczne wszystko mówią... moc 7kw przy 5900obr a moment maksymalny osiąga chyba przy 5500obr.może jeździłeś na rg ze sportowymi wydechami...bo rg na sportowym wydechu podobno ciągnie od 8000obr

michalloKS napisał:

teraz to gadasz głupoty...też jeździłęm niejednym rg(seryjnym) i motorek ładnie przyspiesza od 4500obr i opada z momentu tak gdzieś koło7000obr. dane fabryczne wszystko mówią... moc 7kw przy 5900obr a moment maksymalny osiąga chyba przy 5500obr.może jeździłeś na rg ze sportowymi wydechami...bo rg na sportowym wydechu podobno ciągnie od 8000obr

Piszesz że moc 7 kW przy 5900obr. Minarelka w ogóle nie ma 7 kW tylko mniej. Jeździłem moją minarelką z kumplem który miał RG i gdyby kręcił do tych waszych 5900 to by został kilometr w tyle :icon_twisted: Nie wiem co piszą te wasze dane, ale ja mówię jak to wygląda w praktyce...

Witam ! Jeździłem na kolegi Hondzie NS 1 i to bardzo dobra maszyna :) 1, 2, 3 normalnie dopiero od 4 od 7tyś obrotów dostaje takie kopyto że hej. Bardzo bym Ci go polecił. w ogóle jest ładniejsza od Suzuki RG. RG wygląda jak motor policjanta :) A i NS 1 jechałem 125 km/h więc ładnie idzie :crossy:

Pozdro :biggrin:

Edytowane przez adam8fr

kolegi RG leci w granicach 108-110 kahaema, ale ja wyciagnalem na jego maszynie 100 i wskazowka dalej ani rusz. moze droga byla za krotka...:)

pzdr:)

kubadandy, nie widze w tym RG nic specjalnego, owiewka ufo albo cos innego tego pokroku, boczki te same...

Rowniez polecam NS-1 ze wzgledu na "BRUTALNOŚĆ" oddawania mocy bo podobnie jak moja NSR od 7 tysi ma kopa, i jak sie nie schodzi ponizej tych obrotow to jezdzi bardzo bardzo przyjemnie, na NS-1 mialem okazje przejechac sie 3 razy i powiem ze jak na taki malutki silniczek to naprawde jest czym posmigac

moim zdaniem HOnda ns-1 w wresji MOTEsa poprostu wymiata sam mam ten lekki motocykl bo raczej on moim zdaniem motorowerem niejest:P:) RG jest stare moim zdaniem ma inny wygląd jest wąskie itp. słabe osiagi :( jeźdizłem RG i polecam ci Ns-1 jest duzo duzp wygodniejsza smiało mozna podruzować w 2 :crossy: bez zamulania pod górki:D moja ns-1 jeszcze mnie niezawiodła niepali durzo osiagi 130km/h mozna nia jeździć spokojnie zmieniajac biegi przy 6 000 obrotów posiadam fajny dynamiczny silnik z durza chłodnicą dlamnie bajera jezeli masz kasy to polecam ci ns-1 natomiast gdy masz powyzej 2000zł to kup rg bo za tak małą kase to dobrej hondy niekupisz ..:)

ajsrider napisał:
moim zdaniem HOnda ns-1 w wresji MOTEsa poprostu wymiata sam mam ten lekki motocykl bo raczej on moim zdaniem motorowerem niejest:P:)
Nie ma takiego motocykla. Skoro tak pięknie go opisujesz, zajrzyj może do tabliczki znamionowej?
  ajsrider napisał:
RG jest stare moim zdaniem ma inny wygląd jest wąskie itp. słabe osiagi

Twoje zdanie jest wyrocznią! ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...