Jump to content

?eba

abu
 Share

Recommended Posts

Nie wiem gdzie to umieścić.

Ma ktos ochote na wyjazd do Łeby, gdzie wynajmujemy kuter rybacki i płyniemy na amatorski połów dorszy?? 30 mil w morzu. Oczywiście trzeba mieć sprzęt wędkarski - dosyć ciężki - wystarczy "plecionka" i spinning 250-300g.

Jedziemy z Wawy puszką na razie są 2 osoby - ja i kumpel, jeszcze 3 osoby sie zmieszczą. Jak ktos ma ochotę sie dołaczyc z innych miejscowości to spotkanie mozna zorganizować na miejscu w Łebie.

Podobno walka z dorszem złapanym na 60 metrach jest niesamowita :D

To będzie mój pierwszy raz na morzu i za wiele nie wiem, ale jak ktos jest zainteresowany to dowiem się szczegółów (na razie wiem, ze bez aviomalinu sie nie da ;) )

Edited by abu

• 2 weeks later...

bylem juz na dorszach w lebie

niesamowite przezycie i nie tylko :icon_mrgreen: :notworthy:

a jak nie masz sprzetu to mozna wypożyczyc na kutrze

taka wedka + zestaw troche kosztuje

wiec ja nie mam swojej zawsze wypozyczam za 10 zl

(..) Oczywiście trzeba mieć sprzęt wędkarski - dosyć ciężki - wystarczy "plecionka" i spinning 250-300g.

Najczesciej mozna wypozyczyc, nawet na kutrze..

Podobno walka z dorszem złapanym na 60 metrach jest niesamowita :icon_mrgreen:

Zalezy, co kto lubi - ja bylem niedawno z kolegami, ktorzy od lat takie wyprawy sobie organizuja. Trase zesmy zrobili sporawa, znacznie dluzsza niz normalna - nie trafila nam sie zadna porzadna lawica, wiec szukalismy..

Ja zlapalem honorowego dorsza pod sam koniec, takiego 2-3kg

Co do walki, to z moich obserwacji dokonan innych (najwieksza zdobycz to cos ponad 10kg) to nie bylo tak zle :) Fakt, ze to lowienie to ciezka robota, bo tu nie ma splawika tylko machanie sprzetem i krecenie kolowrotkiem

Podsumowujac: ja raz sie dalem namowic, i wystarczy. Natomiast chetnie dam sie namowic po raz kolejny na spotkanie przy okazji takiego lowienia - a dorsza to se kupie w porcie ;)

Bylbym zapomnial - pogode mielismy super, bo gdyby do tego rejsu dolozyc opad z nieba, to bym chyba miesiem zarzucil caly kuter ;)

PS. Dalem rade bez aviomarinu :P

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

Witam

Ja to nie mam za bardzo czasu ale jak bym z wami ojczulka wyslal to by chyba sie ze szczescia posikal :biggrin:

Powiedzcie panowie ile taka impreza kosztuje i czy ew byscie ojczulka zabrali ze soba ? ;p obiecuje ze marudzic ani zrzedzic nie bedzie nie jest jeszcze w tak zaawansowanym wieku ;p

Pozdr

Kris

Powiedzcie panowie ile taka impreza kosztuje

Ja dalem 150 zl, start (no i meta rowniez :() byl we Wladyslawowie, a kuter w miare luksusowy* - mial kabine z TV i herbata/kawa, no i z WC. Do tego jakis nocleg trza doliczyc..

* bo chyba najczesciej te kutry sa mniej luksusowe.. :)

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS