Skocz do zawartości

Kawasaki ZX 6R 2001 rok-opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli chodzi o pekajace ramy to wystepowaly w latach 98 i poczatek 99(musialy sprzety byc bardzo katowane i stawiane na kolo)

A jesli chodzi o silnik to tak do konca nigdy nie wiadomo.

Jezeli moto i serwis znasz to bym sie nie zastanawial(nawet jakby mial byc troche drozszy)

Co bym Ci proponowal to jak bys mial mozliwosc zrobienia jazdy probnej ZXRem i CBRa(chyba ze juz rob iles)

a wtedy rozwiejesz swoje watpliwosci do konca, bo w sumie najwazniejsze jest jak sie na nim czujesz.

Powodzenia w dokonaniu odpowiedniej decyzji.

PS.Sam jezdze ZX6R i jak narazie nie narzekam

Wszystko się wkrótce wyjaśni-tak jak mówiłem-byłem nastawiony na CBR (po próbach stwierdziłem, że jest dla mnie ok). Dlaczego zastanawiam się nad Kawasaki-oglądnąłem kilka CBR w "super" stanie i ....co tu dużo gadać:bigrazz: Kawasaki ma ten plus, że ma w 100% udokumentowaną przeszłość. Zależy jeszcze co urwę z ceny:)

Dzięki za pomoc!

Od stuntu ramy pekają w kazdym motocyklu. Nawet tym najbardziej wychwalanym do róznego rodzaju trików - czyli gsx-r 750. Kolega własnie sprzedał taką z pekniętą ramą - Krymek gratulacje - a kupił to gosc co to widział i akceptował taki stan rzeczy - podziwiam;) Tyle off topic. ZX-6r 2001r silnik okej fajny bo narowisty natomiast denerwowała mnie pozycja kierowcy - jak bym siedział na turyscie i wyważenie. Cięzko było nim balansowac z prawa na lewo przez co wieksza skupiasz uwagę zeby dobrze wejsc w zakręt. Dopiero jak miałes łeb przy manetce to jechał dobrze. No ale nie ma zmartwienia - sprzety z tamtego okresu tak miały i tyczy się to całej japonskiej czworki.

Popieram pelnym ryjem Kris_biga. Miałem kawe zx6r prawie 4 lata 98r i teraz znowu tylko ze mlodsza. Poza kilkoma zgrzytami typu zlapanie temperatury w korku i dzieki temu chwila na fajka nigdy nie mialem problemu i nigdy mne nie zawiodła. Swoja kawa zrobilem 18tys regularnie serwisowana, bez katowania, wyminiłem przez ten czas zestaw napedowy, opony pare razy, napinacz lancuszka, usczelniacze przedniego zawieszenia i lozysko w glowce, klocki - ceny przystępne , model dośc popularny na bajzlach i sklepach wiec z czesciami nie ma problemu. Nie wiem skad nastawienie ludzi, ze w kawach pekaja ramy. Znam wielu wlascicieli i ngdy sie ztym nie spotkałem - raz w 9ce. Kawa zostala zbadana w serwisie przed sprzedaza - 0 zastrzezen. Co do jazdy tak jak wspomniano trzeba sie pochylic zeby sie pobawic ale taki byl stayla. POLECAM

Od stuntu ramy pekają w kazdym motocyklu.

Sprawa się wyjaśniła. Nadal szukam CBR. Gość przesadza z ceną-jako, że przygotował motocykl do sezonu woła za niego już nie 18500 a 19000 i to bez szansy na negocjacje. Wiem, że dobre musi kosztować ale wszystko w ramach rozsądku. Jak za ZX6 z 2001 to trochę za dużo... Przeczekałem tyle czasu zatem mogę czekać nadal. Motocykl bardzo fajny ale cena z kosmosu.

Tyle w temacie.

Dzięki wielkie za pomoc-jestem wdzięczny za taki odzew!!

Pozdrawiam serdecznie!

Moj wspolnik sprzedał 2002 rok w 2005roku za 17500 wiec 19000 to chyba gosc złote klamy pozakładał. 34900 kosztuje nowy zx6r. Uzywka z tego roku bedzie kosztowała 30000. 2006rok uzywka z 27000 2005 - 24000. Alanlogocznie 2001 rok powinien kosztowac 15000.

Mój kolega kupił ZX6R z 2006 roku za 22.000zł i 1000zł jeszcze w nią włożył, ostatnio jak z nim rozmawiałem był bardzo zadowolony.

Więc można kupić dobry sprzęt tanio.

Jeśli masz 20.000zł na taki motor to ja bym poczekał lub wziął kredyt i kupił nówkę. Przecież taka maszyna się szybko nie znudzi a jak będziesz sprzedawał to sprzedasz za więcej niż maszynę z 2001 roku. Z nówką dostajesz gwarancję, wiesz, że jeździsz w 100% sprawną maszyną, która nie powinna się popsuć przy odpowiednim serwisowaniu przez kilka następnych lat.

Mimo wszystko jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji. Niesamowitym plusem jest pewność tego motocykla-rzadko ma się taki komfort kupowania używanego motocykla. Serwis znam, są to moi wieloletni znajomi, motor też widywałem tam na serwisowaniu. Co prawda szykowałem się na CBR ale ....dylemat kupującego:)

Pamietaj, ZAWSZE bierz tego sprzeta ktory jest w lepszym stanie. Nie sugeruj sie marka.

Why... So... Serious