wieczny student Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Już dwa razy ustawiałem gaźniki w swojej AT. Raz u Pawła, raz u siebie. Kurde można ustawić tak, aby podciśnienia były równe albo na jałowych, albo na otwartych przepustnicach. Nie da rady ustawić tak, by zawsze było równo, choć pracując u Pawła potrafiłem ustawić gaźniki nawet w R4 :D. Pamiętam, że zanim jeszcze zarejestrowałem Afryke zrobiłem jej serwis, czyszcząc i ustawiając równocześnie gaźniki, jedna komora pływakowa miała poziom inny niż zaleca serwisówka (o 2mm, ale nie pamiętam w którą stronę :) i nie pamiętam który cylinder :icon_razz: :biggrin: ). W każdym bądź razie teraz sa tak jak powinno być - w obu 7mm. Wszystko tak, jak podaje serwisówka. Czemu dzieje się tak jak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Synchronizuje sie tylko dla wolnych obrotow. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 :cool: No tak, ale pierwszy raz widzę aż taka różnicę... Zawsze zegary zgodnie pokazywały wartości. No ale nic, wyregulowałem u siebie dla jałowych. PS: membrany są OK, króćce poskręcałem porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 podciśnienie ssace zalezy tez od np. kompresji... Sprawdź czy aby ta napewno jest równa na obu garnkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Hehe, na to nie wpadłem :( . Może ze względu na legendę tego silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi