Skocz do zawartości

" K " odeszla, i juz nie wroci

ks-rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a jakie koszty bylyby gdybys chcial usunac ta usterke, dowiadywales sie mniej wiecej co moglo nawalic ze byly takie objawy i jaka bylaby cena ewentualnej naprawy?.

motocykl piekny, zawsze mi sie podobal, robi wrazenie no i wal kardana swietna sprawa :)

gratuluje i szerokiej drogi

a jakie koszty bylyby gdybys chcial usunac ta usterke, dowiadywales sie mniej wiecej co moglo nawalic ze byly takie objawy i jaka bylaby cena ewentualnej naprawy?.

motocykl piekny, zawsze mi sie podobal, robi wrazenie no i wal kardana swietna sprawa :buttrock:

gratuluje i szerokiej drogi

He, he bylo w sumie 6 updatow, trzy naprawy. W przerwie posezonowej - 5 miesiecy BMW Hamburg nie byla w stanie wykonac naprawy - po prostu nie potrafili. Nie chodzilo o koszta bo nowy sprzet ma 2 lata gwarancji. Dylemat byl, ze oni nie mogli znalezc usterki.

:icon_mrgreen:

Nie chodzilo o koszta bo nowy sprzet ma 2 lata gwarancji. Dylemat byl, ze oni nie mogli znalezc usterki.

To ich powinność. Jak nie mogli usunąć wady, to powinni wymienić sprzęta.....

A nowy niechaj Ci dzielnie służy.

Pozdrówka

co do obudowy lampy do zzr 1400 to chyba kupujecie u 10 posrednika ze wam taka cene powiedzieli...

a powiedz ile kosztuje filtr powietrza oryginalny BMW i ile takich filtrow wchodzi

ile kosztuje filtr oleju oryginalny ?

czy sa zamienniki i czy sa duzo tansze ?

To ich powinność. Jak nie mogli usunąć wady, to powinni wymienić sprzęta.....

A nowy niechaj Ci dzielnie służy.

Pozdrówka

Tak masz racje ale po odliczeniu / przeliczeniu ile kilometrow nim zrobilem wyszloby prawie na to samo - niestety. mam nadzieje, ze ta bedzie sie lepiej sprawowac i nie bede musial przesiadac sie na

Kawasaki 1400 GT :icon_mrgreen:

:crossy:

ile kosztuje filtr oleju oryginalny ?

czy sa zamienniki i czy sa duzo tansze ?

Czesc,

Jasne ze sa duzo tansze zamienniki. W koncu BMW to popularna marka, jak by nie patrzec. Ja tez przesiadajac sie na BMW bylem przerazony kosztami, ktore moga mnie ewentualnie czekac... i 33.000 pozniej, jakos nie pograzylem sie finansowo :buttrock: Chociaz jedyne rzeczy jakie trzeba bylo robic do tej pory, to wlasnie wymiana filtrow (oczywiscie tansze odpowiedniki) oraz wymiana lozyska glowki ramy i lozyska w zebatce. Z lozyskami nie bylo najmniejszego problemu, pierwszy lepszy sklep z lozyskami je mial. W zebatce sa takie same jak w MZ :crossy: Europejski sprzet, europejskie lozyska. Wszystko od reki. Fakt, moze niektore czsci sa drazsze, ale chetnie zaplace troche wyzsza cene za czesc ktora bede mial w reku po max 3-4 dniach. A zazwyczaj szybciej.

I to nie jest tak, ze bronie tej czy innej marki. Na poczatku mojej przygody z BMW bylem mega sceptykiem :buttrock: A to dopiero poczatek, bo dla niektorych maly GS to nawet nie BMW... :buttrock:

ks-rider Gratuluje sprzeta :D

zmartwie Cie nad GT1400 zawory do regulacji co 16000mil :bigrazz:

jestes tego pewien? bo ZZR1400 ma wg. serwisowki co 26000mil (42000km) regulacje luzów zaworowych. A GTR1400 ma pochodną tego silnika.

Edytowane przez Kris_big