bakardi Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) witam Pisze w sprawie że moja MZ szarpie mi jak się jedzie po mieście jadę sobie jadę a tu nagle zaczyna mi szarpać:/to nie jest przyjemne uczucie.. Co to może być ???? A i jeszcze jedna sprawa bo kupiłem nową ramkę na zegary i wszystko rozmątowałem i zamątowałem i wszystko ok, ale moja MZ teraz nie chce mi odpalić z kopa :) trzeba ją na pych a wcześniej odpalała mi za 2 kopem.... CO TO MOŻE BYĆ ? Na pewno wszystko jest dobrze podłączone w stacyjce i w zegarach !!!! Dodam jeszcze że jechałem bez jednego bezpiecznika i podłączyłem tak na krótko... ten bezpiecznik jest czerwony i jest to ostatni bezpiecznik który siedzi w tej skrzynce... PROSZĘ POMÓŻCIE !!! :crossy: DODANEDodam też że ten bezpiecznik wabi się 16 A Edytowane 20 Lipca 2007 przez ozi159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 sprawdz łądowanie-to podstawapotem zajrzyj do styków- wysztskie musza ladnie i ciasno siedziec, najprawdopodobniej cos pokreciles przy elktryce (nie dokladnie zlozylec) wiec sprawdz to. Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 tak jak pisałem wyżej wszystko jest na 100% dobrze, ale to szarpanie tylko czasami się zdarza i też od tamtej pory MZ nie chce za bardzo na 8 tyś się wkręcać, ale się wkręca... a co wy na to że świeca przebicia dostała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 mozesz spróbowac ją podmienic, ale moze masz zasyfiony gaznik ?????Sprawdż drożnoć kranika itp Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) z ego co ja wiem to miała generalke bo kupiłem ją niedawno od wujka (tak naprawde to tata kupił ) i tata też mnie zapewnia że ten remąt był na 100 % a czy przez ten bezpieznik mogło się coś dziać ? EDIT: Ale coś musi być nie tak bo wcześniej za 2 kopem ją odpalałem a teraz z pychu trzeba :) co jest ? PROSZE WAS O POMOC!! Edytowane 19 Lipca 2007 przez ozi159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 a aku jest dobrze naladowane ???????????????????????? Sprawdz miernikiem ladowanie, potem swiece, polaczenie przewodów- to tak na poczatek- potem bedziemy mysleli dalej Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 a jeszcze powiedz czy jazda bez tego bezpiecznika (połączone na krótko) jest szkodliwa i co przez taką jazde można zepsuć ? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 bezpiecznik jest zabezpieczeniem przed wszelkimi urazami instalacji wiec nie mozna ich drutowac czy laczyc. Nie bedziemy krakac- jutro sprawdz czy masz dobre ladowanie i czy masz dobrze naladowany akumulator. Ladowanie na swiatalach i przy ok 4 tys obrotow powinno byc oko 14V sprawdz czy tak masz, Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) dobra dziś pojede i sprawdze :)mam nadzieje że nic się nie sttaneło [DODANE 15:51 20.07.2007]Są nowe wieści. Dziś byłem zobaczyć MZ, włożyłem nowy bezpiecznik. Sprawdziłem napięcie akumulatora było 11.56. wyprowadzam rumaka z garażu próbuje go odpalić a tu nic :/ no to go na pych też nie odpalił... Przyszedł tata i on spróbował go tak na pych i się udało, pojeździliśmy aż akumulator się naładował i później go nie próbowałem odpalać, ale akumulator na pewno się naładował bo jak włączyłem klakson to myślałem że mi uszy odpadną :buttrock:... Co może być czego mi nie chciała odpalić z kopa ???? zawsze mi odpalała z 2 a teraz na pych za bardzo nie chcę się odpalić..... CO JEST ???? Prosze o pomoc Pozdrawiam Edytowane 21 Lipca 2007 przez ozi159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 zobacz swiece - moze ma przebicie, ja bym jeszcze sprawdzil czystosc gaznika- roboty nie za duzo a zawsze cos moze pomoc. Pozdro Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 zobacz czy masz dobrze ustawiony przerywacz. U mnie w simsonie bylo tak pierw palil z jednego kopa pozniej 2 kopy pozniej 3 jak go pchalem to palil odrazu byla zbyt miala przerwa na przerywaczu i przez to tak sie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 u mnie jest raczej wszystko wporzo bo u mnie jest zapłon elektroniczny jeszcze fabryczny a z tego co czytałem to na takim zapłonie można zajeździć motor :) i on będzie działał :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi