Skocz do zawartości

Ukraina 26 lipca - 5 sierpnia

Zbicniev
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł wyjazdu jest dość prosty - spontaniczny wyjazd na Ukrainę, bez sztywnego planu, ale z ustalonym kierunkiem (południowy wschód), trochę zwiedzania polskich śladów, ale też trochę spontanicznej eksploracji.

Noclegi w namiotach, najchętniej w miejscach 'wakacyjnych' - natura lub miejsca trochę turystyczne (możliwa wieczorna integracja z tubylcami :flesje: )

Terminy: wyjazd 26 lipca (czwartek) - tego dnia zbiórka w Zamościu o 12.00 i wyjazd na wschód, powrót najpóźniej 5 sierpnia (niedziela).

Ktoś jest chętny?

Pomysł wyjazdu jest dość prosty - spontaniczny wyjazd na Ukrainę, bez sztywnego planu, ale z ustalonym kierunkiem (południowy wschód), trochę zwiedzania polskich śladów, ale też trochę spontanicznej eksploracji.

Noclegi w namiotach, najchętniej w miejscach 'wakacyjnych' - natura lub miejsca trochę turystyczne (możliwa wieczorna integracja z tubylcami :icon_mrgreen: )

Terminy: wyjazd 26 lipca (czwartek) - tego dnia zbiórka w Zamościu o 12.00 i wyjazd na wschód, powrót najpóźniej 5 sierpnia (niedziela).

Ktoś jest chętny?

jestem na tak!! telefonicznie rozmawialismy wczesniej o wyjezdzie

Piękne rejony aczkolwiek ostatnimi czasy troszkę skażone żółtym fosforem (ponoć jest na to lekarstwo :crossy: :cool: :) )

Polecam nocleg w Olesku u przewodnika tamtejszego zamku. Były ksiadz i była zakonnica- małżeństwo, mówiacy po polsku. Bardzo gościnni ludzie.

Koniecznie musicie zobaczyć Krzemieniec , Kamieniec Podolski i Chocim. Ludzie tam jest bajecznie.

Piękne rejony aczkolwiek ostatnimi czasy troszkę skażone żółtym fosforem (ponoć jest na to lekarstwo :icon_twisted: :bigrazz: :) )

Polecam nocleg w Olesku u przewodnika tamtejszego zamku. Były ksiadz i była zakonnica- małżeństwo, mówiacy po polsku. Bardzo gościnni ludzie.

Koniecznie musicie zobaczyć Krzemieniec , Kamieniec Podolski i Chocim. Ludzie tam jest bajecznie.

I nie omijajcie czasami Kołomyi, tam mocno straszą, a poza tym Ukraina jest wspaniała....

Jak widać odzewu dużego na wyjazd do UA nie ma, więc myślę, że lepiej się podłączyć pod wyjazd do Wilna (jest to aktywny temat na forum). Ma jechać około 30 motocykli, to będzie na 100% bardzo fajny wyjazd i może uda się kogoś namówić na powrót kilka dni później i objazd pribaltiki. Przynajmniej ja tak chcę zrobić.

Poza tym cały czas mam wielką ochotę na wyjazd na UA w większej grupie, jak ktoś będzie jechał, niech da znać.