Skocz do zawartości

cylinder MBX 80

zloty46
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich!!!!

w moim MBX-ie 80 na silniku piszę symbol HC04. Kiedy go przywiozłem miałem cylinder tuningowy malossi o srednicy tłoka 53mm.

Z powodu braku kasy na nowy tłok do tego cylindra (ok 500 zł) kupiłem oryginalny cylinder.

Sprzedawca powiedział że jest on od MBX- a 80 ma zresztą średnice 49,50mm.

Jednak nie pasuje on do mojego silnika ma za długie "nózki"(nie pamiętam jak się to nazywa :buttrock: ), na których opiera się cylinder.

Co to ma być???

prosze o pomoc

Edytowane przez zloty46

dobrze było by żebyś zapodał fote. ale na pierwszą myśl (o ile ten cylinder jest napewno od tego modelu i rocznika itp) wysówa mi się to że ktoś go tulejował i zrobił za długie te nóżki, może to forma tuningu, i przycięte kartery wtedy, zapodaj zdjęcie to pomożemy

aha, cylindry identyko tylko tuleje trochę inne, któryś cylinder był tulejowany, i ktoś wsadził dłuższą tuleje od orginalnej, nie wiem czemu ale moż eto rodzaj tuningu...

Według mnie >> to cylindry (tuleje ) są zupełnie inne (okna w tulei) >>możliwe że w miedzyczasie nastąpiła jakaś modyfikacja i Ty o tym nie wiesz >> Wydaje mi się że to nie będzie chodziło w twoim motorku .

nie ma może ktoś z właścicieli MBX cylindra luzem i by mi zmierzył długość tych "nóżek"????

,a okna w tulei są inne bo to inne cylindy i inne tłoki podchodzą do nich jeden jest mallosi a drugi hondy

Edytowane przez zloty46

nie ma może ktoś z właścicieli MBX cylindra luzem i by mi zmierzył długość tych "nóżek"????

chyba pisał juz że chce. Mierz i zapodawaj :buttrock:)

Pozdro

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

mam problem chce kupic cylinder ale niewiem czy bedzie pasował bo złoty juz kupił zły a wiec tu sa obrazki jeden jest orginalny a drugi zrobiony przezemnie obrazek bo niemam zdjecia swojego cylka

http://img262.imageshack.us/my.php?image=ncfr3.jpg ----- taki chce kupić

http://img403.imageshack.us/my.php?image=mjdk5.jpg ----- to jest zwór mojego