baro Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 http://www.themopedjunkyard.com/dellorto.jpg Wtedy nie występował problem?hahah mialem ten sam problemu nie bylo Samo sprężone powietrze nie nadaje sie do czyszczenia gaźnika trochę już moto miałem i wiem jak należy gaźnik czyścić :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 hahah mialem ten sam problemu nie bylo Ten ze schematu ma możliwość regulacji, mój nie ma. hahah mialem ten sam problemu nie bylo trochę już moto miałem i wiem jak należy gaźnik czyścić :icon_mrgreen: A jednak czyścisz gaźnik sprężonym powietrzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Ten ze schematu ma możliwość regulacji, mój nie ma.ten ze schematu jest taki sam albo podobny do tego który ja miałem w dt jest on od derbi 50 fds i jest tylko regulacja obrotów i chyba czegoś jeszcze :) na tamtym gaźniku tylko pofunknołem tym niby ssaniem żeby się przelała wacha i palił od 2 kopnięcia i w każdej chwili był gotowy do drogi ale był słabszy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 a tłoczek jak się ma ? na wytartym tłoku też będzie problem z wolnymi obrotami Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 To zupełnie normalne, przed jazdą musisz rozgrzać silnik. PozdrawiamJesli nadal problem bedzie sie pojawiac - najwidoczniej tak u ciebie musi byc.W moim motorze, po nocy, musze odpalic na ssaniu i przez jakies 2-3km motor kreci do 4 tyś, dalej nie daje rady, po prostu dalej sie nie wkreca i jest "buuu", ale mi nie gasnie, bo odpuszczam troche gaz i nie czekam az zgasnie. Przyzwyczaj sie.Miałem prawie same 2t i zawsze chwilę po odpaleniu można było normalnie wkręcić na obroty.Zmień koniecznie świecę jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Miałem prawie same 2t i zawsze chwilę po odpaleniu można było normalnie wkręcić na obroty.Zmień koniecznie świecę jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. uczyniłem to w pierwszej kolejności ale jeszcze pokombinuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Niby może jeszcze być zła iskra przez uszkodzenie jakiegoś elementy instalacji zapłonowej, jak silnik się nagrzeje to nie potrzebuje już takiej silnej iskry do prawidłowej pracy. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 iskra jest nowa świeca mokra(nowa) ta na której było jeżdżone kolor ceglany chyba za dużo teraz wachy dostaje odpalila dzis an chwile pojeźdizlęm ja wiem z pół kilometra i zacząłem coś buzerować i zgasła ... kompresja jest taka jak w serwisówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Miałem prawie same 2t i zawsze chwilę po odpaleniu można było normalnie wkręcić na obroty.Zmień koniecznie świecę jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.Mój motor zachowuje sie tak od 2 sezonów, były w nim w tym czasie jakies 3-4świece i na wszystich było tak samo (nie były to identyczne świece).A ile to dla Ciebie chwila?Jak napisalem u mnie motor nagrzewa sie po 2-3km, czyli ok 3-4min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 A ile to dla Ciebie chwila?Chwila znaczy z trzy razy podkręcić gaz żeby paliwo dostało się wszędzie gdzie ma się dostać i gotowe, oczywiście norma że przed jazdą zawsze rozgrzewałem moto, ale chodzi o to że od razu po odpaleniu, nie ważne czy ciepły czy zimny można było normalnie wkręcać na obroty. Jeśli gaźnik i świeca są ok., to tak jak pisałem może jeszcze coś z układem zapłonowym? Ale wydaje mi się że takie efekty może dawać tylko gaźnik, przytkana dysza powietrza. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Ja uważam, że to jest całkiem normalne. Gaźnik czyszczony był pare razy, ostatnio jakies 300km temu i dalej tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Chwila znaczy z trzy razy podkręcić gaz żeby paliwo dostało się wszędzie gdzie ma się dostać i gotowe, oczywiście norma że przed jazdą zawsze rozgrzewałem moto, ale chodzi o to że od razu po odpaleniu, nie ważne czy ciepły czy zimny można było normalnie wkręcać na obroty. Jeśli gaźnik i świeca są ok., to tak jak pisałem może jeszcze coś z układem zapłonowym? Ale wydaje mi się że takie efekty może dawać tylko gaźnik, przytkana dysza powietrza.czyli ok 3-4min. no bez jaj umnie z 5/10 minut ;] choć dzis cos pogmyralem zapalil i tak z 1 minute nie było obrotów potem poszła ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 no jak minute sie nagrzewała, a pozniej było dobrze i dla Ciebie to zle to nic Cie chyba nie zadowoli. Nigdy nie bedzie tak, że od razu silnik bedzie nagrzany.Jak masz silnik chłodzony ciecza to sprawdz czy masz termostat. Jak nie masz to go włóż i bedzie Ci sie czybciej nagrzewał. A od ostatnich dni jest całkiem ciepło... a temperatura na nagrzewanie tez ma wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 no jak minute sie nagrzewała, a pozniej było dobrze i dla Ciebie to zle to nic Cie chyba nie zadowoli. Nigdy nie bedzie tak, że od razu silnik bedzie nagrzany.Jak masz silnik chłodzony ciecza to sprawdz czy masz termostat. Jak nie masz to go włóż i bedzie Ci sie czybciej nagrzewał.A od ostatnich dni jest całkiem ciepło... a temperatura na nagrzewanie tez ma wpływ. mam powietrzem chłodzony :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi