zygizz Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam. Myślałem nad pomalowaniem obręczy i piast. Z doświadczenia wiem, że farba zwykła samochodowa bardzo łatwo schodzi z obręczy. Mam pytanie ile kosztuje anodowanie obręczy do crosa na czarno. Oraz prosiłbym o namiary do jakiś specjalistycznych, sprawdzonych, doświadczonych firm, najlepiej do takich które już wcześniej miały kontakt z obreczami motocyklowymi. Na obręczach mam napis D.I.D i co sie z nim stanie, zostanie pokyty czy dalej będzie widoczny, a także co sie stanie z rysami, czy zostana pokryte?? A drugie pytanie to co z piastami czy można je też anodować?? Jaki jest czas oczekiwania?? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Lipca 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam. Myślałem nad pomalowaniem obręczy i piast. Z doświadczenia wiem, że farba zwykła samochodowa bardzo łatwo schodzi z obręczy. Mam pytanie ile kosztuje anodowanie obręczy do crosa na czarno. Oraz prosiłbym o namiary do jakiś specjalistycznych, sprawdzonych, doświadczonych firm, najlepiej do takich które już wcześniej miały kontakt z obreczami motocyklowymi. Na obręczach mam napis D.I.D i co sie z nim stanie, zostanie pokyty czy dalej będzie widoczny, a także co sie stanie z rysami, czy zostana pokryte?? A drugie pytanie to co z piastami czy można je też anodować?? Jaki jest czas oczekiwania?? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam. - Koszty w granicach 500 zł za dwie felgi, plus koszty naplecenia szprych na piasty.- Nie ma żadnej gwarancji wytrzymałości - z doświadczenia wiem, że farba i tak odłazi, jak przewalisz mocniej w kamień itd. - o napisie DID zapomnij jeśli jest to namalowane. Jeśli jest to grawer, to powinien być widoczny. - głębokie rysy nie będą oczywiście zakryte, mniejsze powinno pokryć. - piasty możesz anodować identycznie jag obręcze - w ostatecznym rachunku znacznie dłużej wytrzymują. Anodowaliśmy rok temu obręcze w EXC Kowala na czarno i piasty na kolor złoty. Był to jakiś koleś via allegro, musisz poszukać. Reszta jak wyżej.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 - Koszty w granicach 500 zł za dwie felgi, plus koszty naplecenia szprych na piasty.- Nie ma żadnej gwarancji wytrzymałości - z doświadczenia wiem, że farba i tak odłazi, jak przewalisz mocniej w kamień itd. - o napisie DID zapomnij jeśli jest to namalowane. Jeśli jest to grawer, to powinien być widoczny. - głębokie rysy nie będą oczywiście zakryte, mniejsze powinno pokryć. - piasty możesz anodować identycznie jag obręcze - w ostatecznym rachunku znacznie dłużej wytrzymują. Anodowaliśmy rok temu obręcze w EXC Kowala na czarno i piasty na kolor złoty. Był to jakiś koleś via allegro, musisz poszukać. Reszta jak wyżej.pzdr 500zl???? Ale cyfra... Ja moglem zalatwić anodowanie za paredziesiąt zł, ale nie wiem jak jest teraz bo to przez znajomego szło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Lipca 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 500zl???? Ale cyfra... Ja moglem zalatwić anodowanie za paredziesiąt zł, ale nie wiem jak jest teraz bo to przez znajomego szło.. Tyle wziął koleś z allegro, w cenie było zaplecenie szprych, które - co oczywiste - były źle zaplecione. Ale jak mogą być dobrze zaplecione kiedy naprawdę porządne centrowanie to koszt do 150 zł za koło... Czyli wyszło - made in China.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi