truwcio Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 witam mam takowy problem z olejem jaki lac do silnika i czy do skrzyni tez mam lac oddzielnie czy tylko do silnikai jak spuscic ten stary olej z aprilii rs 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 przed spuszczeniem oleju z silnika rozgrzej silnik pozniej pod silnikiem masz srobe i ta srube odkrecasz i olej sobie splywa do jakiegos pojemnika pozniej zakrecasz ta srobe i wlewasz nowy olej do skrzyni czyli np motul transoil 10w40 do paliwa lejesz olej specjalnie do tego przystosowany czyli do 2T np midland ale ja osobiscie jezdze na orlenie semisinthetic (pamietaj tylko nie mixol) zapewne uzywasz dozownika to lejesz ten olej do baniaczka i pozniej dozownik sam sobie go dozuje do paliwa. Najlepiej niech ci napisze jakies posiadacz aprili rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 tak tylko w apce powyzej 99r niema zadnej srobki do spuszczenia oleju no chyba ze jestem slepy :)jest to wysokoobrotowy silnik wyzylowany wiec ilej chcial bym jak najlepszy jakie polecacie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 tak tylko w apce powyzej 99r niema zadnej srobki do spuszczenia oleju no chyba ze jestem slepy :)jest to wysokoobrotowy silnik wyzylowany wiec ilej chcial bym jak najlepszy jakie polecacie ??MUSI być możliwość spuszczenia starego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 tak tylko w apce powyzej 99r niema zadnej srobki do spuszczenia oleju no chyba ze jestem slepy ;)jest to wysokoobrotowy silnik wyzylowany wiec ilej chcial bym jak najlepszy jakie polecacie ?? To wez zobacz w instrukcji gdzie ona sie znajduje. A do silnika jaki olej (do dozownika) ? Wiadomo najlepszy bedzie syntetyk np. castrol r 2 lub motul 600. Do skrzyni biegów mozesz nalac Motula Transoil Expert. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 odrazu ci mówie polecam MOTULA TRANSOIL EXPERT 10W 40 znakomity olej, a do paliwa MOTULA SCOOTER EXPERT :notworthy::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi