m16 Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Jakie jest poproawne cisnienie w kolach przud/tyl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 aha i co oznaczaja skruty:kG/cm2 i MPa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 stopień sprężenia i cisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 z przodu 1,8 atmz tylu 2 atm a to jest do jazdy solo a z pasazerem to przod 2 atmtyl 2,2 atm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomski Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 stopień sprężenia i cisnienie przeciez to to samo, tylko ze w innym ukladzie miar. pierwszy jest starym, stosowanym w Polsce systemem (nie pamietam, jak sie nazywa). Drugi jest nowszy i bardziej 'przystepny' :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Nie wiem jak to jest - znalazlem takie cos w "madrej" ksiazce o motorowerach - pisalo tak:przod / tyl 1,5 / 1,9 kG/cm2 (0,15 / 0,19 MPa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomski Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Ja poslugiwalem sie oznaczeniami na oponie, ale szybko zmienilem zdanie i zdalem sie na wlasne doswiadczenie. Tym sposobem mam z przodu 0.15-0.16 MPa a z tylu okolo 0.2. Przod jest praktycznie nie dociazany, wiec nawet jadac zupelnie bez powietrza (raz mi sie zdarzylo) z pasazerem niespecjalnie to czuc - bardziej we znaki dawal sie wtedy brak lozysk w kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 ee sorki jakich lozysk w kierownicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 wianuszek to czasami nazywają... dwa łożyska na ośce skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Chyba chodzi mu o koronki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 wianuszek to czasami nazywają... dwa łożyska na ośce skrętu No tez tak myslalem troche ale z drugiej strony jak mozna jezdzic bez tych lozysk 8O 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomski Opublikowano 8 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 A te kulki w glowicy ramy to niby co? A jezdzic bez nich mozna i w sumie niewielka roznica, jak z kulkami. Wiankow tam z pewnoscia nie ma i oryginalnie nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 8 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 Chodzi Ci o koronki moze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomski Opublikowano 8 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 Moze i mi chodzi. Jak to dokladnie wyglada? Przy okazji chcialbym nadrobic zaleglosci i przywitac sie ze wszystkimi, jako ze jestem nowy na tym forum :-) Mam nadzieje, ze wybaczycie to przeoczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 8 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 No nie wiem czy wybaczymy :-)A koronki to takie metalowe okragle cos i w tym sa takie kuleczki i to cos jest w 2 miejscach przy kierownicy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi