m16 Opublikowano 5 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 Witam Moja jawcie miala nie dawno od nowa robiona instalacje i teraz (nie wiem jak bylo przedtem) bardzo szybko przepala zarowki. Kiedy wzialem sie za dokladne sprawdzenie instalacji (liczylem ze znajde jakis blad) to nigdzie nieznalazlem regulatora napiecia. Nie wiem wogule czy takowy powinien si etam znajdowac ale chyba tak :?: Jesli takowy powinien sie znajdowac to powiedzcie mi gdzie i ile kosztuje (ew. jakis schemat) Z gory serdecznie dziekujePS: Jesli tam nie ma bys regulatora/stabilizatora to czemu mi tak przepala te zarowki - wszystkie sugestie mile widziane :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 5 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 W oryginalnej instalacji Jawahy nie było regulatora. :D Jakie masz żarówki :idea: :idea: :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 przod 6V 15/15Wtyl 6V 5W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 5 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 Dobre :lol: Regulator w Jawce a po co potrzebny jest w Jawce regulator?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 Po to zeby sie nie palily zarowki (zeby nie dostawaly za duzego napiecia) Tak mi sie wydawalo ze powinien byc ale nie wiem jak jest w zeczywistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Czy żarówki przepalają się jedna po drugiej czy w tym samym czasie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 6 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Hmm... moze napisze od poczatku jak bylo:Najpierw swiecily oba (z przodu dlugi,krutkie)Potem jak dalem na dlugie to swiecily oba a jak na krotkie to tylko przudPotem jak dalem na krotkie to swiecily tylko przednie a jak na dlugie to tylko tylniePotem jak dalem na krutkie to swiecily tylne a jak na dlugie to zadnePotem juz nie swiecily zadne i jak rozebralem lampe to sie okazalo ze mam przepalone zarowki i podobna sytuacja ponowila si ekilkurotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Proponuje przejeć całą instalację, sprawdź połączenia.W Jawkach jak spali się jedna żarówka to druga długo nie pożyje ale nie dokońca jest to prawdą. Tzn, jak spali się tył to przód powinien świecić, ale jak się spali przód to tył długo nie pociągnie. poprostu dostaje za dużo napięcia i nie wytrzymuje. Trzeba pokombinować z mocami żarówek, zależy też czy masz prądnice 30W czy 20W (albo 25W, dokadnie już niepamiętam) PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 6 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Wlasnie wrucilem ze sklepu - kupilem do przodu 25/25 6Vdo tylu 5W 12 Vwg. porad Piotrka :-)Zobaczymy co z tego wyjdzie - zaraz ide zamatowac :DA co do instalacji to juz cala przejrzalem dwukrotnie :D PS: Nie chce mi sie zakladac nowego watku wiec napisze tutaj:Czy uszczelnienie tlumika silikonem wysoko temp. to dobry pomysl ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 A jak rozpoznać jaką ma się prądnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Pisze na obudowie od cewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi