Piotrek218 Opublikowano 4 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2003 No wiec, mam skutera Majestic Hero Winner (to taka INDYJSKA mało znana firma). Pier****ony ostatnio cały czas sie psuje tzn. słabnie niechce ruszać i osiagać maksymalnej predkośći a mam już nowe sprzegło itd. :D :cry: Co z tym zrobić :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 4 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2003 Myślałeś już o sterroryzowaniu go przy pomocy broni maszynowej ? ...A tak na poważnie, nie prościej dopchac go do jakiegoś znajomego warsztatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 4 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2003 Sprzęgło. Mówiłem wtedy, mówię teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 4 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2003 Niezabardzo sie orientuje, ale jak z paskiem i rolkami ? (te drugie trzeba wymieniac co dwa sezony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 5 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 Odkręc pokrywe od filtra powietrza i zobacz czy to samo. Kumpel miał podobne obiawy i to był własnei filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 5 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 To wszystko było sprawdzane (pasek jest nowy, odrzutniki nowe,sprzegło było robione jakies 2 tyg temu) i niewiem co dalej :cry: :cry: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 5 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 Odkręc pokrywe od filtra powietrza i zobacz czy to samo. Kumpel miał podobne obiawy i to był własnei filtr ja podtrzymuje wersję Qveer-a... dla mnie z tego co przeczytałem winny jest filtr powietrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 5 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2003 Oki sprawdze ten filtr powietrza i jutro wam powiem co sie dzieje nadal. Odkryłem ,że niedawno robione sprzegło też sie skopało :cry: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Odkręc pokrywe od filtra powietrza i zobacz czy to samo. Kumpel miał podobne obiawy i to był własnei filtr ja podtrzymuje wersję Qveer-a... dla mnie z tego co przeczytałem winny jest filtr powietrza...Obalam waszą teorię. Możliwości które istnieją wg. mnie: - sprężyny w sprzęgle są zbyt słabe- bolce lub prowadnice tarczy (nie wiem czy to się nazywa tarcze) sprzęgłowych wyrobione- zacinający się tależ lub sprężyna tależa. nie wiem jak ten "tależ" nazywa się fachowo ale piotrek wie o którym mowa. Ponadto gdzieś wewnątrz sprzęgła prawdopodobnie brakuje podkładki dystansowej lub coś jest pokrzywione Pierwsze 3 przyczyny dotyczą problemów z ruszaniem a ostatnia dotyczy małej v max Pewien tego wszystkiego nie jestem' date=' jestem jedynie pewien że to nie jest filtr, gaźnik ani inne pierdoły.[/b'] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 6 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 No wiec, to znowu to sprzegło jestem tego pewien. Ale napewno to nie wina bolcy prowadnicy sa nowe , podkładki dystansowej tez nie, Sprezyn tez nie bo sa nowe, i nic sie niezacina bo sprawdzałem. Ale co do jednego sie zgadzm ,sa luzy kture działaja tak jagby coś było krzywe :cry: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 No wiec' date=' to znowu to sprzegło jestem tego pewien. Ale napewno to nie wina bolcy prowadnicy sa nowe , podkładki dystansowej tez nie, Sprezyn tez nie bo sa nowe, i nic sie niezacina bo sprawdzałem. Ale co do jednego sie zgadzm ,sa luzy kture działaja tak jagby coś było krzywe :cry: :cry:[/quote'] Po dzisiejszych jazdach na górkach mogę jedynie powiedzieć że najbardziej prawdopodobne jest zacinanie się "tależa" (wiesz którego) lub jego sprężyny :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 14 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2003 Dzieki za wszystkie rady. Teraz czekam na czesci do sprzegła i znowu bede smigał na moim bzyku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi