Skocz do zawartości

Mam problem z mojim skuterem

Piotrek218
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Odkręc pokrywe od filtra powietrza i zobacz czy to samo. Kumpel miał podobne obiawy i to był własnei filtr

ja podtrzymuje wersję Qveer-a... dla mnie z tego co przeczytałem winny jest filtr powietrza...

Obalam waszą teorię.

Możliwości które istnieją wg. mnie:

- sprężyny w sprzęgle są zbyt słabe

- bolce lub prowadnice tarczy (nie wiem czy to się nazywa tarcze) sprzęgłowych wyrobione

- zacinający się tależ lub sprężyna tależa. nie wiem jak ten "tależ" nazywa się fachowo ale piotrek wie o którym mowa.

Ponadto gdzieś wewnątrz sprzęgła prawdopodobnie brakuje podkładki dystansowej lub coś jest pokrzywione

Pierwsze 3 przyczyny dotyczą problemów z ruszaniem a ostatnia dotyczy małej v max

Pewien tego wszystkiego nie jestem' date=' jestem jedynie pewien że to nie jest filtr, gaźnik ani inne pierdoły.

[/b']

No wiec, to znowu to sprzegło jestem tego pewien. Ale napewno to nie wina bolcy prowadnicy sa nowe , podkładki dystansowej tez nie, Sprezyn tez nie bo sa nowe, i nic sie niezacina bo sprawdzałem.

Ale co do jednego sie zgadzm ,sa luzy kture działaja tak jagby coś było krzywe :cry: :cry:

No wiec' date=' to znowu to sprzegło jestem tego pewien. Ale napewno to nie wina bolcy prowadnicy sa nowe , podkładki dystansowej tez nie, Sprezyn tez nie bo sa nowe, i nic sie niezacina bo sprawdzałem.

Ale co do jednego sie zgadzm ,sa luzy kture działaja tak jagby coś było krzywe :cry: :cry:[/quote']

Po dzisiejszych jazdach na górkach mogę jedynie powiedzieć że najbardziej prawdopodobne jest zacinanie się "tależa" (wiesz którego) lub jego sprężyny :!: