Andrew85 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Cześć jak w temacie mam problem z załatwieniem pierścieni do mojego motorka do tłoka wossner. Może ktoś ma jakieś namiary. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 bdziesz mial bardzo wielki problem znalezc pierscienie do tloka wossnera a jesli znajdizesz to beda bardzo drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Nienzajdziesz.Ewentualnie w motor-techu pan woryna ci dorobi takie pierscienie po 35 zl sztuka.pzdrps w takich moto samych pierscieni sie niezmienia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 co nie znajdziesz , dzwon do olka on mi kiedys zamawial pierscienie vertexa do ktm lc2 125 i przyszly ( z tym ze nie byly tanie , 150zl ) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dzięki czarczi właśnie to samo zrobiłem i powiedzieli że sprowadzą. Najgorsze jest tylko to że gdzieś dopiero za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 ale to jest normalny termin oczekiwania na pierscienie tak poza tym to dibo i pikus nie piszczcie takich glupot ze sie nie da jak sie da , ale tez mam jedno pytanie czemu zamawiasz same pierscienie ?? Pekly Ci przy zakladaniu czy chcesz je na stary tlok zamowic ??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Przeciez to juz lepiej kupic nowy tlok TKRJ z pierscieniami za 180 zl <sciana> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 dibo ma racje ze lepiej juz kupic tlok niz kupowac pierscienie za 150zl to jest 50% ceny tloka wiec to sie nie oplaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Mi tez pekly kiedys pierscionki to w jakims zakladzie z neta zrobili i wyslali. Placilem cos kolo 15zl/sztuka. Jednak bylo to bardzo slabe wykonanie i przy zakladaniu rozwalilem jeden. Po zlozeniu moto jako tako jezdzilo ale balem sie ze sie to wszystko rozleci... BTW. 150zl za dwa pierscionki z metalu to jak dla mnie poprostu wyrzucanie pieniedzy w bloto :bigrazz: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Kupuje same pierścienie ponieważ z powodu złego założenia tłoka (strzałka w górę :icon_evil: ) stare sie trochę przytarły czy co im się tam stało. Chodzi oto że trochę dzwonią jak jest teraz wszystko założone dobrze. Cylindrowi się nic nie stało, nie wiem w sumie czemu pierścionki się już tak przytarły jak było wszystko wysmarowane olejem i tylko raz było moto odpalone na chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Kupuje same pierścienie ponieważ z powodu złego założenia tłoka (strzałka w górę :crossy: ) stare sie trochę przytarły czy co im się tam stało. Chodzi oto że trochę dzwonią jak jest teraz wszystko założone dobrze. Cylindrowi się nic nie stało, nie wiem w sumie czemu pierścionki się już tak przytarły jak było wszystko wysmarowane olejem i tylko raz było moto odpalone na chwile. Z powodu odwrotnego założenia tłoka mogło dojść do jego uszkodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Patrzyłem to tłok był ok. Taki jak założyłem, olej na nim był teflon się nie zdarł. Nie był napewno nigdzie ukruszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 To i tak dobrze że chociaż pierścienie a nie zatarł się.Po drugie zawsze i wszędzie piszą że strzałką ku wydechu. Jak nie byłeś pewny mogłeś zapytać na forum lub poszukać w google.Pozdrawiam i mam nadzieję że nowe pierścienie będą się dobrze sprawowały i dostarczą Ci nie zapomnianych wrażeń.Ps. A ty przynajmniej masz nauczkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 gandziorz wiedziałem że szczałka ma byś zawsze skierowana ku wydechowi. Tylko to był taki pechowy dzień wszystko mi się pierdoliło a po drugie chciałem to złożyć bo tak to przez kolejny tydzień bym nic z tym nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Przeciez to juz lepiej kupic nowy tlok TKRJ z pierscieniami za 180 zl <sciana> tylko ze tlok wossnera nie kosztuje 180zl !! tylko 350zl , wiec nie oplaca sie znou wywalac kolejnych 350zl , a taki tlok tkrj to wiesza gdzie mozesz sobie wsadzic :) nie wszycy wsadzaja takie gowna jak ty, a potem sie dziwisz czemu po 2 tys km nie ma kompresji :lalag: pozdro :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi