nowy011 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam jak w temacie mam już zrobiony deflektor .. no powiedzmy ,że szybę mam przygotowaną Ale zastanawiam się nad połaczeniem jej z org. niska szybą..... Obdzwoniłem pare firm czy maja same mechanizmy do sprzedania.. ale jakoś nikt tym nie handluje :P Dlatego zwracam się z pytaniem , czy ktoś coś słyszał gdzie takie cośśś mozna kupić..? ewentualnie jakis patent z mocowaniem .. dzięki za info :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 jak w temacie mam już zrobiony deflektor .. no powiedzmy ,że szybę mam przygotowaną o, to ja się podepnę: jaki, gdzie, za ile?wprawdzie mam u siebie dużą szybę mra, ale cholera jedna jest prosta - wolałbym z deflektorem. chłopaki z mgg się wypięli, stwierdzając że sprzęt mało popularny itp, nawet gadać nie chcieli...pochwal się gdzie zrobiłeś ten deflektor, bo jak już mam tą turystyczną kanapą jeździć, to sobie zrobię full-wypas :) TIAjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Anoo zrobić takową szybe ( czyt. deflektor) to banał...jak robisz np. prostokątną z plexi czy też z poliweglanu.. Schody zaczynają się jak robisz z tzw,, peknietej " innej szyby.. 1- musisz przerwócić koledze motor tak żeby szyba pękła na mniejszej wysokości zostawiając najwazniejszą częśc górna cała.. ( żart. :D ) ale mam ,,materaił" włsnie z takiego przypadku.. Motor fiknął na zlocie w kletnie i szybka trach......pech chciał ,że kolega miał tą szybe dzień wcześniej zamontowana ( własnie wysoka szyba z MGG) a kolo co mu przewrócił moto ( dokładnie dwa wywalił nie licząc swojego) był lekko wstawiony.. Ale koleś żyje... jakośśśs mu się udało.. bo nerwy były mocne.. do sprawy.. poprosiłem o tą szybę i dostałem .. ( bo po kiego mu? pęknieta) tia szyba jest wygięta z tzw. płetwa co zapewne lepiej wpływa na przepływ powietrza nad kierującym no i w drugiej płaszczyżnie jest ,,zaoblona" powiem tak po naniesieniu na nią punktów (wcześniej obkleiłem taśma papierowa , co by można było łatwiej rysować, liczyć itd) karwaa nic sie nie zgadzało.. MGG- robi qr.. sko krzywe szyby i takie sprzedaja przynajmnej te wysokie do AT Wydawało mi się ,że przytne tylko od dołu tam gdzie jest pęknięci i bedzie gittt........tia wkońcu musiałem po całości ciąć szlifować i na oko sprawdzać prosćie było by prostokatna szybe zrobić.... Jak zrobić ,materiały Brzeszczot do Platiku ewentualnie ja użyłem do miekkiego metalu.... Brzeszczot zostawia rysy.. no to papier scierny 60 i dajesz po krawędziach.....na koniec papier scierny 280 .. iiiiiii co by nie przypalić plastiku ( poprzez tem występujace) zwykła oliwa maszynowa. i masz gładż.................... oczywiście wsjo maszynowo.... Dobrze to robić na powietrzu i zaopatrzyć się w pare zimnych piw.... sama przyjemność i prosta robota.. koszta Brzeszczot 3 zetapapier scierny okragły do wiertary cirka za sztukę bedzie 1,5-2 zeta czyli razem ( 60gr. 2 zeta i 280 - 2zeta = 4 zeta)oliwka 5 zetanajdroższe 5 x Żywiec 2,8 zeta + kaucja do zwrotu cyrka 0,40zeta =14 zeta + kaucja 2 zeta Razem materiały podstawowe 12 zetamateriały dodtkowektórych koszt może być różny 16 zeta.. Całość powinna się zamknąć w kwocie 28 zeta...... :) tylko te połaczenie .....z szyba orginalną...widziałem pare patentówale jakoś mi się nie podobaja..Myśle o patencie z możliwościa regulacji wysokosci ... powodzenia :icon_mrgreen: Edytowane 14 Czerwca 2007 przez nowy011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 zapodaj jakies zdiecia i co to jest ten deflektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 zapodaj jakies zdiecia i co to jest ten deflektor hmmm mówiąc krótko (w motocyklu zazwyczaj)to jest dodatkowa szyba mocowana do orginalnej szyby.... ma na zadaniu , lepsze ,,prowadzenie " strugi powietrza na kierującym ..czyli jak nie chcesz żeby Ci wiało w ryło.... montujesz deflektor , luz zminiasz szybe na większą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolol Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 hmmm mówiąc krótko (w motocyklu zazwyczaj)to jest dodatkowa szyba mocowana do orginalnej szyby.... ma na zadaniu , lepsze ,,prowadzenie " strugi powietrza na kierującym ..czyli jak nie chcesz żeby Ci wiało w ryło.... montujesz deflektor , luz zminiasz szybe na większą To ja również się podłączę do dyskusji. Już od dawna coś chciałem zmajstrować z tym deflektorem w swoim Bandicie. Suzuki do nowych modeli 2007 ma opcjonalną szybę z zainstalowanym takim deflektorem. Podobno nawet się sprawdza. W przypadku Bandita deflektor jest zintegrowany z szybą, także Suzuki nie sprzedaje samych deflektorów. Patent użyty przez nich jest dość fajny - nawet zamierzam przejść się do jakiegoś Leroi Merlin i poszukać podobnych zawiasków - może coś mi podpasuje. A swoją drogą to ciekawy jestem tych waszych patentów - gdzie je można podejrzeć? Patent Bandita można np. podejrzeć na stronach Suzuki w plikach PDF z akcesoriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 To ja również się podłączę do dyskusji. Już od dawna coś chciałem zmajstrować z tym deflektorem w swoim Bandicie. Suzuki do nowych modeli 2007 ma opcjonalną szybę z zainstalowanym takim deflektorem. Podobno nawet się sprawdza. W przypadku Bandita deflektor jest zintegrowany z szybą, także Suzuki nie sprzedaje samych deflektorów. Patent użyty przez nich jest dość fajny - nawet zamierzam przejść się do jakiegoś Leroi Merlin i poszukać podobnych zawiasków - może coś mi podpasuje. byłem nic nie ma .... a jak coś jest to z zwykłej stali....... obleciałem wsjo.dział z zamkami akcesorja sanitarne ogrodnicze nicccc mi w oko nie wpadło .. ale chyab sie przejade do jakiegoś sklepu metalowego może mi coss doradza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 nicccc mi w oko nie wpadło .. ale chyab sie przejade do jakiegoś sklepu metalowego może mi coss doradza.. może do meblowego..? w sumie te z katalogu suzuki mają uchwyty z tworzywa, może prędzej coś w takim uda się znaleźć - jakieś zawiasy czy cośtak BTW to nie jest żaden pomysł suzuki, tylko szyby MRA (varioscreen) dostosowane do konkretnego modelu/ oryginalnej szyby suzuki. mra ma nawet szybkę do mojej maszyny, ale 550zeta to jednak za dużo :/jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi