transplant Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Jestem ciekaw, czy ktos juz naklejal na standardowa szybke (przezroczysta) lustrzana folie- taka jak do samochodow albo witryn sklepowych. W sumie byloby to najtansze rozwiazanie, tylko czy zda to egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) Rozmawiałem z gościem, który robi folie samochodowe czy by się to sprawdziło. Powiedział mi że nie i że takie folie można przyklejać tylko na płaskie powierzchnie Edytowane 10 Czerwca 2007 przez Wiertara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Czerwca 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Hehe, temat przerabiany wiele razy. Mówiąc krótko - niewykonalne. Szyba w kasku motocyklowym wygięta jest i w pionie i w poziomie. Nie da rady nakleić sztywną folię na taką powierzchnię bez zagięć. Lipa. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arapaho Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) Rozmawiałem z gościem, który robi folie samochodowe czy by się to sprawdziło. Powiedział mi że nie i że takie folie można przyklejać tylko na płaskie powierzchnie No nie wiem, gdyż bywają szyby wygiete, szczególnie tylne i zawsze fachowcy od klejenia folii sobie z tym radzą. Zreszta sam widziałem "technikę" kładzenia i okazuje się, że taka "lepsza" folia jest termokurczliwa - ogrzewają ja opalarką i na wklęsłościach folia się kurczy. Hehe, temat przerabiany wiele razy. Mówiąc krótko - niewykonalne. Szyba w kasku motocyklowym wygięta jest i w pionie i w poziomie. Nie da rady nakleić sztywną folię na taką powierzchnię bez zagięć. Lipa. pzdr Jakieś pietnaście lat temu, gdy dosiadałem Jawy, a kask miałem firmy "Bella" :notworthy: , zdjąlem szybkę i własnorecznie okleiłem ją przyciemnioną folią. Wyglądało jak oryginał. Jest to wykonalne, jedynie trzeba się z tym troche pomęczyć. :icon_mrgreen: Może i faktycznie są szybki powyginane we wszystkie możliwe strony, jednak są i takie, które da się samemu okleić. Pozdrawiam, ArapahoVmax Edytowane 10 Czerwca 2007 przez Arapaho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Czerwca 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Stary... może w Tornado, wszystkie nowoczesne kaski mają szyby zagięte w dwóch płaszczyznachy, nie do oklejenia sztywną folią , wierz mi, z rok chodziłem po specjalistach i testowałem folie na szybie z Araia :icon_mrgreen:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arapaho Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Możliwe, niebędę się kłócił. Poprostu kiedyś, przyciemniane szybki były nieosiągalne i trzeba było kombinować samemu. Teraz idzie się do sklepu i szybkę się kupuje właściwie w odcieniu jakim się chce, więc teraz niesprawdzałem tylko kupiłem gotową. Natomiast jest faktem, że profesjonalne folje są termokurczliwe i przypuszczam, że fachowiec mógłby sobie poradzić... tylko pytanie za jakie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 też uważam , ze szkoda kasy , zależy jaki to kask , własnie, nie napisałeś jaki to kask jest ... Pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi