Shinigami Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Przed chwilą coś mnie natchneło żeby rozwiązać zagadke która mnie gnębi od jakiegoś czasu. Jak wiadomo każdy wydech ma inny dźwięk i tak samo każdy silnik inaczej brzmi ale nigdy nie mogłem zrozumieć skąd się bierze taki charakterystyczny świst podczas ruszania/jazdy motorem klasy 600 i w góre. Fazer jest chyba najlepszym przykładem -> http://www.youtube.com/watch?v=c0XTt0LFG74...related&search= Tak przy okazji czy w motorach da się zastosować blow-off valve ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Gwizdze skrzynia biegow? Powietrze w Airboxie?A blow-off to chyba tylko w turbinkach wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Tak jak poprzednik napisał nie da się zastosować blow off, bo on podchodzi tylko pod instalacje turbo i upuszcza powietrze pod ciśnieniem przy zamkniętej przepustnicy. No chyba, że byś w motorku turbo se fundnął :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Tak jak poprzednik napisał nie da się zastosować blow off, bo on podchodzi tylko pod instalacje turbo i upuszcza powietrze pod ciśnieniem przy zamkniętej przepustnicy. No chyba, że byś w motorku turbo se fundnął :D . No w dwu suwie to ciężka sprawa, musiałbym zrezygnować z dyfuzora no i ciągle byłaby mokra od niespalonego paliwa :D No a wracając do tematu z pierwsych dwóch opcji to bardziej wiarygodnie brzmi wersja ze skrzynią biegów, z początku sądziłem że to łożyska tak mają. BTW Jawa 350 też tak ma o ile dobrze pamiętam i moja RD na 5 biegu też coś takiego z siebie wydaje z tym że słychać to bardziej jak się jedzie na moto niż stoi obok i słucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morador Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Xj 900 fajnie tez fajnie gwizdze (swoja droga to silnik 1,3 suzuki w moim aucie tez z tym ze czasem glosniej a czasem ciszej ??) I powiedzialbym, ze to raczej powietrze w kolektorach dolotowych Edytowane 7 Czerwca 2007 przez morador Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Xj 900 fajnie tez fajnie gwizdze (swoja droga to silnik 1,3 suzuki w moim aucie tez z tym ze czasem glosniej a czasem ciszej ??) I powiedzialbym, ze to raczej powietrze w kolektorach dolotowych W mojej KIA Pride też to występuje na postoju :buttrock: Nie wiem co to może być ale silnik też 1,3 L :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi