thefex Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 hiw mojej DKW mam 2 amortyzatory cierne.jeden od skrętu, drugi od twardosci dobicia i odbicia przedniego zawieszenia (przod na trapezie).mam wszystkie metalowe elementy, ale nie mam tarczek ciernych.z czego mozna to dorobic? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinee Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 hiw mojej DKW mam 2 amortyzatory cierne.jeden od skrętu, drugi od twardosci dobicia i odbicia przedniego zawieszenia (przod na trapezie).mam wszystkie metalowe elementy, ale nie mam tarczek ciernych.z czego mozna to dorobic? Bardzo prosto -naklejamy okładzinę sprzegłową-póżniej wystarczy obrobić do wymiarów blachy i odpowiednio zeszlifować z grubosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 a skad wziac okladzine sprzeglowa?i jak to w ogole wyglada? zrobione z korka? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinee Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 okładzina sprzegła od samochodu czyli suche sprzegło-ja zaniosłem blache amortyzatora do człowieka ktory regeneruje tarcze sprzęgłowe i szczęki hamulcowe i mi to wykleił z kawałków okładziny sprzęgłowej.Pózniej elegancko to obrobiłem i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 W Markach pod Warszawą jest (była) fabryka okładzin ciernych. Kilka lat temu jak potrzebowałem wymienić niektóre tarcze sprzęgłowe w BSA (suche wielotarczowe) to tam kupiłem tarcze z których dorabiłem na właściwy wymiar. Wybór był spory. Ja przyjechałem do sklepu przyfabrycznego ze starą tarczą, a sprzedawca przyniósł cztery różne do wyboru. Zaproponował przerobienie do właściwego wymiaru ale o ile pamiętam to zniechęciła mnie cena usługi. Znajomy tokarz pięknie je obrobił na wymiar. I zadziałało. Może mają stronę internetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 http://www.makland.com.pl/ Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi