Skocz do zawartości

zamierzam kupić Ducati 748...

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Krzysiu zberezniku jeden, chcialbys pewnie 748 a jako gratis... :cool: :flesje: , ale chyba opacznie zrozumieliscie mnię ze 748 jest lepsze od 749, napisalem ze bardziej mi pasuje, bo w 749 nie bardzo moglem sie znalezc, za duze siedzisko i jakos dziwnie przod owiewki wystaje przed kolo(z ptk widzenia kierowcy...), ale hamownie 749 ma lepsza, inaczej odjezdza z wolnych obrotow(szybciej), i nie ma zadnych dolkow w momencie(nie wyczulem), ale minus fabryczne tlumiki, tak ciche ze hej, nic nie widzialem w lusterkach mam za krotkie rece zeby patrzec pod lokciem, a za szerokie barki zeby ponad lokciem, szyba za niska(nawet dla mnie), jeszcze jest pare rzeczy ale nie pamietam...najchetniej to widzialbym hybryde :silnik i hamulce, polke i pompy z 749, a reszta 748..., a najlepiej silnik 999R :flesje:

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Oj Krzysiu zberezniku jeden, chcialbys pewnie 748 a jako gratis... :biggrin: ;) , ale chyba opacznie zrozumieliscie mnię ze 748 jest lepsze od 749, napisalem ze bardziej mi pasuje, bo w 749 nie bardzo moglem sie znalezc, za duze siedzisko i jakos dziwnie przod owiewki wystaje przed kolo(z ptk widzenia kierowcy...), ale hamownie 749 ma lepsza, inaczej odjezdza z wolnych obrotow(szybciej), i nie ma zadnych dolkow w momencie(nie wyczulem), ale minus fabryczne tlumiki, tak ciche ze hej, nic nie widzialem w lusterkach mam za krotkie rece zeby patrzec pod lokciem, a za szerokie barki zeby ponad lokciem, szyba za niska(nawet dla mnie), jeszcze jest pare rzeczy ale nie pamietam...najchetniej to widzialbym hybryde :silnik i hamulce, polke i pompy z 749, a reszta 748..., a najlepiej silnik 999R :flesje:

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

to kiedy budujesz tą hybrydę - to może być bardzo ciekawe :cool:

Narazie ciesze sie z tego co mam, na hybryde narazie za slaby w uszach jestem...ale taka hybrydka cekawym pomyslem jest, bo mozna silnik Testastretta wlozyc w starsza rame 748, ale odwrotnie sie nie da( stara 748,916 za duza glowe ma).

Pozdr. janek Klekotek 748 S.

Narazie ciesze sie z tego co mam, na hybryde narazie za slaby w uszach jestem...ale taka hybrydka cekawym pomyslem jest, bo mozna silnik Testastretta wlozyc w starsza rame 748, ale odwrotnie sie nie da( stara 748,916 za duza glowe ma).

Pozdr. janek Klekotek 748 S.

to na prawdę mogłoby byc ciekawe - nawet pod względem kosztów :icon_mrgreen: A z drugiej strony na spotkaniach czy zlotach (a nawet na pokazach) mogło by to byc coś nietypowego

• 2 tygodnie później...

Pochodze z Malopolski i za kilka dni bede posiadaczem Ducati. Wprawdzie to tylko ST2, ale obok wielu roznic miedzy miedzy bardziej sportowymi modelami, na pewno jest tez duzo podobienstw, a sprawa dobrego serwisu w okolicy jest chyba nie do przecenienia.

Gdybys w miedzyczasie zdobyl juz jakies doswiadczenia i informacje i byl sklonny sie nimi podzielic, to chetnie dowiedzialbym sie czegos na ten temat. Pozdrowienia.

Wojtek