muszla Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Siemka. Ktoś się orientuje czy warto przekłuwać fabryczny tłumik z prostym katalizatorem do ZRX 1200r? Czy poprawią się właściwości akustyczne? A może będzie dziura w jakimś zakresie obrotów? Jest jakiś fachman albo ktoś kto przekłuwał coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nie ten dział.Napisz w mechanice. pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszla Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dzięki. Tak chciałem tylko źle go wkleiłem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Siemka. Ktoś się orientuje czy warto przekłuwać fabryczny tłumik z prostym katalizatorem do ZRX 1200r? Czy poprawią się właściwości akustyczne? A może będzie dziura w jakimś zakresie obrotów? Jest jakiś fachman albo ktoś kto przekłuwał coś podobnego? ja w DS XVS 1100 wywierciłem po 4 dziurki w tłumiku wiertłem 8- ką lub 10-tką - razem 8 otworówPlusy - ciut lepszy dżwiek (może trochę zbyt "pierdzący" - przepraszam)Minusy - (minus) 10 km/h czyli dycha z prędkości uciekła...... Wiem że będziecie pisali że nie możliwe - że coś tam .....a jednak .... możliwe i jest -10 km/h - sprawdziłem Teraz zastanawiam się co lepsze ciut głośniejszy dźwiek czy 10 km/h ????? (zaślepić to jeszcze można - nic straconego) nawet myślę o czym innym - ale jak zechcecie to wam opiszę co mi chodzi po głowie - jaki patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 A opisuj spokojnie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Na końcu tłumika jest kawałek wystającej rurki jakieś fi 15 do 20 - nie wiem czy we wszystkich czy w DS XVS 1100 ... Denko tłumika które się wierci jest zatopione.Mam zamiar ją nagwintować (tą końcówkę rurki) i dotoczyć krążek z otworami rozmieszczonymi identycznie jak nawiercone w tłumiku. (coś w rodzaju siatki w maszynce do mięsa) Krążek ten nakręcić na końcówkę i kontrować jakąś nakrętką. Co to da - zamknięte (przysłonione) otwory wywiercone w tłumiku lub po lekkiej korekcie (obrocie) pierścienia - otworzone wyloty - wtedy gdy otwory pokryją się. Czy to ma sens .... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Kawa ZRX1200 ma bardzo ładny sound w najbardziej używanym, średnim zakresie obrotów. Jakoś tak bezsensowne wydaje mi się próbowanie zrobienia czegoś innego metodą inwazyjną.Jeśli już ... kup tłumnik akcesoryjny a stary zostaw na zapas.Już bardziej sensowny wydał mi się tuning zrobiony przez piewszego właściela mojeJ ( obecnie ) Kawy. Ponaklejał różne smoki i paseczki które same poodpadały od szybkiej jazdy i mycia. Tanio, "ładnie" i bez ingerowania w strukturę maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszla Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Dzięki wielkie. Pomyślę nad jakimś oryginalnym zamiennikiem. W zasadzie chodziło mi tylko o dźwięk, abym był bardziej słyszalny w mieście. Do zobaczenia na 2oo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Szkoda niszczyć oryginalny tłumik. Lepiej odstaw go na bok a w jego miejsce wmontuj coś akcesoryjnego.W ubiegłym sezonie kupiłem na niemieckim Ebayu za 500 zł Sebringa w idealnym stanie. Tam się porozglądaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi