sewko Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Witam.Mam pytanko. Miesiąc temu kupiłem Kawasaki KLR 650,do dzisiaj nie miałem żadnych problemów,a teraz dostrzegłem brak oleju w okienku .Gdzie się on podział? "bierze" olej przy spalaniu? Zamierzam zmienić filtr oleju i olej (o ile jest tam jakiś jeszcze) Przy zakupie motoru dostałem olej "bel ray thumper" do motorów enduro. Mogę prosić o jakieś rady :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-z Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 a wycieków niema ?? obejrzyj dobrze cały silnik jak niema to uszczelniacze na zaworach ew. pierscienie ale to powinna ci choc troche kopcic jak jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 ja zmieniajac olej mialem cale okienko ostatnio spojrzalem a tu okienko puste. przez 2,5 tyska spalil mi tak ok. 0,2ml 0,3ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewko Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Nie,nie maiłem żadnych wycieków napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil21 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) Sprawdz czy nie masz oleju w płynie chlodzącym (nie wiem czy KLR jest chlodzony ciecza!!!) Jesli nie to bankowo spalil bo napewno nie wyparowal! Jesli kupiłes moto to musisz koniecznie wymienic olej! Zalej tak jak powinno byc i obserwuj co sie dzieje! Edytowane 31 Maja 2007 przez kamil21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 przystaw reke do wydechu i odkręć manetke gazu zobacz czy na dłoni nie zostały slady oleju, jesli lecie przez pierścienie to będziesz miał wilgotną rękę od oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi