hubertmtx Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No nie do końca dyfuzora to cała ta ,,grucha'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No nie do końca dyfuzora to cała ta ,,grucha''Czyli razem z tą rurką tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Od tej ściany którą chcesz wyciąść odbija się gaz a reszta wydechu za tą przegrodą to końcówka tłumiąca. Jesli wytniesz ta przegrode to dyfuzor sie powiekszy przez co spadną osiągi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 no jeżeli tak to zwracam humor :) w kazdym badz razie bez wydechu to juz w ogole maszyna nie jezdzi(Damiano_2013 wie co mam na mysli) :) a po wybebeszeniu calkowitym w MBXie musielismy spawac dziada spowrotem, bo w ogole nie chodzil... nie wiem jak wy to robicie, moze to kwestia regulacji gaznika, ktorej sie nie podejmowalem... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 panowie czeladnicy;] Dyfuzor jest pusty! to ze jakies japońskie rece go czyms tam zablokowały nie jest niczym niezwykłym...(zakres docierania japońskiej reki do dziwnych zakamarków potrafił by zaskoczyc kazdego... normalnie az sie zastanawiam do czego zdolne sa japonki;|) Ale nie zebralismy siue tu zeby pieprzyć o babach;] Wydech w 2t składa sie zawsze z komory rozpreznej poprzedzonej kolankiem i tłumika;] Wszystko o prócz tłumika jest puste i tak ma zostac nie zrobicie z 2t o pojemnosci 50ccm litrowej Vałki z amerykańskim rodowodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 panowie czeladnicy;] Dyfuzor jest pusty! to ze jakies japońskie rece go czyms tam zablokowały nie jest niczym niezwykłym...(zakres docierania japońskiej reki do dziwnych zakamarków potrafił by zaskoczyc kazdego... normalnie az sie zastanawiam do czego zdolne sa japonki;|) Ale nie zebralismy siue tu zeby pieprzyć o babach;] Wydech w 2t składa sie zawsze z komory rozpreznej poprzedzonej kolankiem i tłumika;] Wszystko o prócz tłumika jest puste i tak ma zostac nie zrobicie z 2t o pojemnosci 50ccm litrowej Vałki z amerykańskim rodowodem... Oj zapewniam Cię że moje 50 z wybebeszonym wydechem było głośniejsze od niejednej litrowej Vałki z amerykańskim rodowodem ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 A wogule słyszałes taka V czy mówisz bo było głosno;] i jak juz mówisz to mów cos ty tam wybebeszył:/ Bo ja juz sie gubie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 A wogule słyszałes taka V czy mówisz bo było głosno;] i jak juz mówisz to mów cos ty tam wybebeszył:/ Bo ja juz sie gubie! Słyszałem Honde VTR SP1 na wydechach Akrapovic :wink: . Głośniejsza to może była tylko pod odcięciem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzia Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 silniki 2T muszą mieć coś takiego jak kompresje spalin. Jak jest pusty tłumik, to wtedy jest większa moc ale nie ma prędkości. Ja swojego czasu jeździłem z pustym tłumikiem w ogarze:1. strasznie głośny2. fajnie schodzi z obrotów3. zajefajnie sie zbierał4. V-max 50km/h (normalnie 70km/h) Osobiście nie polecam pustego tłumika do 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimpek_13 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 A ja mam w mojim suzuki ts z silnikiem wsk 175 pusty dyfuzor i niemam koncowki. Teraz wlasnie bede zakladal koncowke bo moto jest strasznieee glosne i lesniczy mnie sciga po lesie. Mysle ze jak zaloze koncowke to bedzie i dobre przyspieszenie i bedzie dobre v-max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 nie no ja zaraz oszaleje:/ Skoro na pustym wydechu jest taka zajebista moc to mozecie mi powiedzieć dlaczego koncerny płaca krocie inzynierą by te projektowały wydechy;/ równie dobrze wstawili by kawał prostej rury i zweżke:/ i te wszystkie ksiazki spisane przez ludzi bardzo modrych tez kłamią! Przy tych 13latach pie**ol.. idzie dostać: / p.s. od kiedy to VTR jest amerykańska V:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 pusty wydech mozna zrozumiec tak albo opierdoli... dyfuzor i polowe zostawic w garazu albo rozciac dyfuzor i wypierdzielic wszystkie lejki i inne smiecie i zaspawac to wtedy tak osiagi wzrosna przy wyzzszych obroatch. Ale opierdzielenie duzuzora o polowe jest to idiotyzm bo straci sie sporo mocy. zasada dzialania silnika 2T http://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_dwusuwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Sory ale komarek czy wsk to według mnie nie ma dyfuzora..... tylko kawałek prostej rury zakończonej wydechem.... I nie mówcie mi że tracimy na mocy bo dlaczego każdy sportowy wydech do 2T jest pusty ????? Albo dlaczego w żadnym crossie nie znajdziemy blokad w dyfuzorze ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Komarek i wska maja dyfozry... Tylko jest to inaczej skonstruowane. Spojrz na ostatni obrazek dzialania silnika 2t w linku od pikus91. Tam ta komora jest dluga i sie tak rozszerza. Podobnie w silnikach przez ciebie wspomnianych. Patrz na wydech np tu: http://allegro.pl/item200301949_wsk_mo6_64.htmlalbo tu:http://allegro.pl/item200658229_wsk_125_ko...ie_zobacz_.html POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Na podstawie odbicia się gazów to działa. A w crossach chyba jest trochę inaczej ale na podobnej zasadzie.Zauważcie jak daleko biegnie tłumik w crossie.W skuterku muszę jeszcze raz tłumik robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi