bodman Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 :bigrazz: Niestety kolego myślę podobnie jak ty, ale siła wyższa. Po przejechaniu każdych 100 km nie uśmiecha mi się czyścic szybki w kasku ani też zjadać robaków. Drugi aspekt sprawy to zdejmujący mnie z motoru wiatr przy 150km/h.- mam kierownicę 110cm i wysunięte podnóżki. I dało by się to wszystko znieść gdyby nie to że w sezonie ja używam moto codziennie na dojazdy do pracy( nie zawsze w super pogodę) + zloty i imprezy. Więc szyba to niestety konieczność. Ale żeby nie zeszpecić za bardzo motocykla kupiłem najmniejszą i przezroczystą, i wbrew moim obawom prezentuje się całkiem nieżle.Na wszystko są sposoby. Też miałem problem z czyszczeniem szybki w kasku i od tego momentu nie mam szybki w kasku (praktycznie i zdrowo) ;) Oj też miałem ster w intruderze na coś ponad 100cm i prześmigałem tak bez problemu 10.000km, w obecnym moto jest na 120cm i myślę, że też dam rade ;) Pozdro. Piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Kamil . wiem ze tak jest ,ale podobno jak kreci rozrusznikiem to tak jakby zeby przeskakiwaly czy cos w tym stylu. tak mi mowil .rozkrecil pokrywe ale tam ponoc wszystko w porzadku. mowil cos o jakims wysprzegliku czy sprzegielku na rozruszniku ale nie widzialem i nie wiem , myslalem ze moze ktos juz soe z taka przypadloscia spotkal. w poniedzialem podjade rozbiore i sam zajze Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 koledzy- z innej beczki. moj kumpel ma vsa 1.4 i kiedy kreci rozrusznikiem to dochodza skas takie trzaski jakies .czy jest ktos kto potrafi to zdiagnozowac? nie slyszalem tego odglosu tak ze w ciemno troche pytam , moze bede madrzejszy przy rozbieraniu czegos :icon_eek:pozdrawiamGeneralnie jest tak: jeśli stuki słychać tylko podczas rozruchu, przez 0,7 sek po wciśnięciu przycisku rozrusznika, to jest to wina złej regulacji linek dekompresora, jeśli słychać stukanie po odpaleniu (tak jakby zawory), to nie odbija elektromagnes dekompresora (zardzewiały). Może być to też wina sprzęgła jednokierunkowego rozrusznika, lub zębatek pośrednich. Trzeba by zdjąć dekiel alternatora i sam wirnik żeby to ocenić.Powodzenia :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaged_Lady Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Wita Was, wszystkich posiadaczy Intruderów Suzuki Intruder 600rok 1996przebieg 5600 kmpochodzenie: klub Boxer Słubicerejestracja w kraju kwiecień 2007cena 3 tyś eurozdjęcia mojego Łobuza na stronie domowej. Wprawdzie nie umiem sie jeszcze podzielić technicznymi opiniami z Wami ale chętnie czytam Wasze.Przypuszczam, że jak zacznę jeździć to zaczną rodzić sie pytania.Wiem, ze czeka mnie regulacja gaźników, wymiana wszystkich płynów przed rozpoczęciem sezonu, ale to oczywista sprawa.Staram sie na razie utrzymywać kondycję Intruzka i odpalam go raz na jakiś czas pozwalając by pracował na niskich obrotach. Pozdrawiam <zawsze rozdaje w takich sytuacjach uśmiech> i liczę na to, ze czasem powiecie coś prostszym językiem bym mogła zrozumieć techniczne zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Damaged_Lady, gratuluję i zapraszam do działu "Chwalę się" o ile tam jeszcze nie zawitałaś. A tu zawsze ktoś Ci odpowie po ludzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Damaged Lady! :flesje: tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 pozdrowienia ze strzelina :icon_razz:http://smipm.eu/news.php zapraszam na 4um Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaged_Lady Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 pozdrowienia ze strzelina :Dhttp://smipm.eu/news.php zapraszam na 4um <z radością spogląda na nowy wpis >Dziękuję za pozdrowienia, Strzelin to bardzo blisko mnie, z pewnością spotkamy sie na drodze albo jakimś zlocie. Fajne macie forum i stronkę, pozdrawiam Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Anula , jak to macie ???? to jest takze twoja strona .przeciez mieszkasz na zdolnym slasku . zapraszam. spotkamy se na pewno gdzies tam tu zajzyj rowniez - www.bractwo-suzuki.pl :buttrock: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Kto wspomoze wiekowego facet aw pewnej kwestii mam juz zrobionego Intrudera i mam przeogromna ochote pochwalenia sie nim ale nie bardzo umiem wrzucic na forum zdjecia cos slyszalem ze robi sie to przez BIKEPICS ale nie kumam jak to zrobic wiec prosba o porade z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiery Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 zdjęcia możesz wrzucić do dowolnego serwisu przechowywującego zdjęcia za darmo, np ja używamhttp://picasaweb.google.com Trzeba tam założyć konto, zainstalować darmowy soft, który pomoże w publikowaniu zdjęć. Po wrzuceniu zdjęć do albumu w takim serwisie uzyskujesz link do strony, na której są twoje zdjęcia. Ten link wrzucasz na forum. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 dzieki wielke jutro porobie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) We wrzesniu przyplynąl do mnie suzuki intruder 1400 w takim staniehttp://chamsin.fotosik.pl/albumy/362534.html Po czterech miesiacach ciaglego mieszania calego tego zelastwa ugniatania go i rzezbienia w czarodziejskim kotle, dodajac do amerykanskiego oddechu szczypte pylu z Dalekiego Wschodu, duzą ilosc samozaparcia, dosypujac pod koniec gotowania troszeczke szeleszczacych papierkow wyszlo cos takiego.Co jest codzienną dawką balsamu dla duszy. Kto to rozumie,temu nie trzeba nic wyjasniac,kto potrzebuje wyjasnien, ten nic nie rozumie. http://chamsin.fotosik.pl/albumy/362450.html Edytowane 5 Lutego 2008 przez chamsin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiery Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Super sprawa, gratulacje! :clap: Malowałeś sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Kto to rozumie,temu nie trzeba nic wyjasniac,kto potrzebuje wyjasnien, ten nic nie rozumie. :buttrock: :) ;) , oby więcej takich jak Ty, już nie mogę patrzeć na oryginalne sprzęty, oraz czytać tłumaczeń, że potem ciężko sprzedać :flesje: , to może wcale nie jeździć, żeby kupujący był potem zadowolony :lalag: .Gratulacje :) :) PS. przydało by się więcej fotek, może załóż konto na bikepics.com Edytowane 5 Lutego 2008 przez Wieniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi