pieciu Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) witam kupilem niedawno fzr i chcialbym sie dowiedziec w czym tkwi problem w mojej fzr . Gdy moto zgasze po okolo 10-15minutach mam je czasami problem odpalic musze dlugo krecic i dawac gazu a jak odpali to musze je przez chwile utrzymac na gazie bo nie chodzi na wolnych obrotach po okolo 5 sekundach moge puscic gaz i wtedy wolne obroty trzyma, gdy jest moto zimny lepiej pali ssanie i zapala od razu. pomocy niewiem co jest swiece wymienialem dwa dni wczesniej wiec napewno to nie to prosze o pomoc? mam jeszcze pytanka dla posaidaczy fzr: 1. Czy podczas jazdy drza wam raczki od kierownicy w granicy 4-5 tys obrotow takie czuc najwieksze wibracje a rakach jak masaz?te silniki tak maja czy to normalne?2. regulacja zaworow jest plytkowa czy normalna?3. czy taki charakterystyczny klank, klask jak wlaczam pierwszy bieg to normalny glos?a przy zmnianie na 2 tez normalka? Edytowane 24 Maja 2007 przez pieciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Mam dokładnie tak samo Zimny zapala od razu.Ciepły zapala dobrze do 15-20 minut. Potem mam takie problemy jak Ty. Moim zdaniem kwestia regulacji gaźników, zaworów, składu mieszanki czego nie robiłem. Spróbuj to zrobić i napisz czy pomogło. Dodam jeszcze że jak już zapali to też obroty niskie ma i nie za bardzo je trzyma ( tak jakby silnik był zimny). Po chwili wraca do normy.Próbowałem zapalać ją z gazem, bez gazu, na ssaniu, bez ssania i zawsze ciężko to wychodzi i trzeba długo kręcić.Uciążliwy problem i przedewszystkim spory strach w trasie gdy nie wiesz czy wrócisz do domu... Pozdrawiam Edytowane 24 Maja 2007 przez cenderr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Mam dokładnie tak samo Zimny zapala od razu.Ciepły zapala dobrze do 15-20 minut. Potem mam takie problemy jak Ty. Moim zdaniem kwestia regulacji gaźników, zaworów, składu mieszanki czego nie robiłem. Spróbuj to zrobić i napisz czy pomogło.Dodam jeszcze że jak już zapali to też obroty niskie ma i nie za bardzo je trzyma ( tak jakby silnik był zimny). Po chwili wraca do normy.Próbowałem zapalać ją z gazem, bez gazu, na ssaniu, bez ssania i zawsze ciężko to wychodzi i trzeba długo kręcić.Uciążliwy problem i przedewszystkim spory strach w trasie gdy nie wiesz czy wrócisz do domu... Pozdrawiam wlaśnie taki sam objaw mysle o regulacji gaznikow jak zrobie to napisze czy to pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Czesc ja bym na Twoim miejscu zrobił czyszczenie,regulacje i synchro gaźników. A co do Twoich pytań: 1.U mnie żadnych drgań nie ma 2.Z tego co wiem płytki 3.U mnie też jedynke lekko słychać ale kolejne biegi wchodzą już gładko. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
codrusldn Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 synchro gaznikow, nowe swiece. mialem tak przy fazerze. pomoglo.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 I jak tam poradziłeś sobie?? Jesli tak to jak?? bo ja też mam fzr i drobne kłopoty :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 wymieniłaś na nowe świece, a przerwe miedzy elektrodami ustawiłeś?jeśli nie zrób to konieczniea zawory i synchro też :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi