Skocz do zawartości

WSZYSTKO O KAWASAKI KLR 250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stałem sie posiadaczem klr 250 i miałem z nia wiele problemów ale teraz jest juz lepiej.W kawce zostały wymienione zawory, lancuszek rozrzadu i napinacz lecz motorek ma mało mocy i leci mi ok 80km/h a czytałem że jego predkość max to 140km/h.Czy ktoś jest w stanie mi pomoc jaka jest tego przyczyna ?

Jeśli masz regulowaną iglicę to musisz ją przestawić żeby była wyżej. Po za tym upewnij się, że przepustnica podciśnieniowa działa, nie masz lewego powietrza i jest właściwy poziom paliwa w komorze pływakowej.

Czym może być spowodowane twarde sprzeglo. Czy w starych moto jest to standard czy tez wystarczy wymienic tarcze i sprezyny.

Zdejmij linkę sprzęgła z klamki i wysprzęgnika i sprawdź jak pracuje. Umyj dobrze klamkę razem z jej mocowaniem i nasmaruj od nowa. Jeśli nic się nie zmieni to ten typ tak ma. Zużyte sprężyny robią się bardziej miękkie i powoduję uślizg sprzęgła.

Wymieniłem simmering pompy i dodatkowo załozylem zestaw naprawczy pompy wody dla pewnosci. Na tą chwile olej w silniku zachowuje swoją konsystecje wiec uwazam ze djagnoza byla sluszna.

koszt simmeringa 2zł, zestaw naprawczy niestety 93zł.

Gaznik: faktycznie zawiesza sie plywak.

Sprzeglo nadal jest twarde ale z tego co widze to chyba ten typ tak ma.

Panowie , rozwalił mi sie przycisk od ssania i linka jest zaczepiona ale nie ma naprężenia , moto sie nagrzeje puszczam linke moto gaśnie i odpalić nie chce nawet jak na gaźniku mialem ustawione 1,5 tyś obrotów to o co chodzi ?wczesniej wylaczalem ssanie całkowicie i grało wszystko.a i z gaźnika leci paliwo ciurkiem nie wiem czy ten pływak sie nie zawiesil .

Najpierw muszę go rozkręcić co może być problemem bo śruby dokręcone mocno a śrubki sie wyrabiają .Panowie przycisk od ssania powinien być zamontowany pod lewą manetką ? bo widziałem klekota że ssanie miał na górze.Może ktoś ma taki montowany na dole na sprzedaż ? w dobrym stanie ? :)

W związku z poprzednim stwierdzeniem obadalem cały gaznik poziom paliwa jest w porządku iglice nie mozna regulować poniewarz jest tam tylko jedno mocowania lewgo powietrza nie łapie. Ostatnio zauważyłem ze trochę kopci ale to jest spowodowane przez tłok przydało by się wymienić i zrobić szlif ale czy to jest przyczyna tak słabych osiągow ?

• 2 miesiące temu...

Rozbierał już ktoś z was skrzynie biegów w 250? Pękł mi popychacz ssący i przez otwor na rozrzad poleciał w dół ale po ściągnięciu magneto go nie ma a jest otwór przez który mógł dostać się do skrzyn i tam chcę i myślę że go odnajdę.

Dlatego moje pytanie odnośnie tej skrzyni. Jest coś na co rzeba zwrócić szczególną uwagę? Ciężko to potem złożyć? Jak ktoś ma jakięś informacje na ten temat to prosze o stosowny komentarz ewentualnie można śmiało pisać na [email protected]

• 1 miesiąc temu...

Ave wszystkim, to znowu ja :>

Mam Sprawe, a w zasadzie chciałbbym prosić o porade. Mianowicie, zrobiłem generalke w Klekoterze, wszystko śmigało jak marzenie, aż tu nagle po zgaszeniu go i po 5 minutowym postoju [pstanowiłem jechac dakej. Odpaliłem go wrzucilem bieg i... doszedł do 6 tys. obrotów i gasł ;/ nie mam pojęcia czego to może być wina. Macie może jakieś pomysły ?

Lewa w góre ;>

Dzisiaj sprawdziłem świece i cewke i przewód, iskra jest taka jak powinna, ale zauwarzyłem, że świeca jest suchudka sucha. czy możliwe jest, żeby do gaznika dostały się jakieś brudy ze zbiornika i gdzies zatkały go ? ( tak mi powiedział jeden ze znajomych )

Generalny remont, czyli wymiemienie dosłownie wszystkiego, wału, korby tłoka pierścieni a nawet wałków rozrządu no i oczywiście wszystkich płynów i filtrów.

Dzięki wielkie, myśle, że to nawet na pewno bedzie to, bo bak średnio wygląda po 4 letnim postoju maszyny praktycznie w szczerym polu :D

Edytowane przez LoGaaN