Skocz do zawartości

WSZYSTKO O KAWASAKI KLR 250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam kolejny problem z moim KLR-em, a mianowicie, ostatnio zaczoł mi strasznie kopcic. Wczesniej tez dymił, ale dopiero jak sie wkręcił powyzej 8 tyś obrotów, a teraz nawet na niskich obrotach smoli, na wyzszych ( między 5-8 tyś ) nie dymi, a pózniej znowu zaczyna. Co to może byc ?

Pozdrawiam :D

Dzięki ;)

Rozkręciłem całą głowice, cylinder i dokładnie oglądnołem tłok. rzeczywiscie nie jest w najlepszym stanie a do tego ma minimalne ( ale jednak ) luzy na sworzniu i na bardzo wysokich obrotach słychac jak sie odzywa. Moto miało niedawno ( jakies 3 tygodnie temu ) wymieniane wałki rozrządu, i ogólny przeglad i ustawianie wszystkiego, ale tak bardzo to tłoka nie ogladałem, bo nie był specjalnie zabrudzony ( mimo ze moto ma 20 lat a teraz 4 lata nie był jezdzony ze wzgledu na prak wałków rozrządu ) . No to nie widze innego rozwiązania jak kupic tłok, pierscienie i zrobic szlif cylindrai mozna jezdzic dalej :D

A widzę. Weź ten cylinder na obróbkę mechaniczną i zleć mierzenie średnicówką. Jeśli z marszu wymienisz na oko to może się skończyć tym, że cylinder nie wydał i trzeba wklepać nową tuleję.

Najpierw diagnostyka, potem naprawa dobry Panie.

• 4 tygodnie później...

witam.

po pierwsze- cieknie mi paliwo wężem odplywowym gażnika, jaka moze byc przyczyna?co zrobic?

po drugie- moto lapie szybko temperature,nie wiem czy nie pomylilem wezy wychodzacych od pompy wody na silnik i na chlodnice.który powinien isc na chlodnice ten na dole czy na gorze.

po trzecie- z nowo zalanego oleju w silniku zrobilo mi sie mleko.czy moze byc to wina problemu powyzej?pomylone weze na pompie wody.

a moze uszczelka pod glowica ale dodam ze przewody nie puchna.Nie wiem.Prosze o pomoc.Dzieki.

2 Obejrzyj zdjęcia innych KLR w dużej rozdzielczości i zobacz sam.

Juz dawno to uczynilem i wyobraż sobie, że na zdjęciach te przewody idą różnie. Na kilku zdjeciach dół idzie na silnik a na innych góra idzie na silnik. Jak widać autorzy tych zdjęć też chyba mieli z tym problem tylko nikt o to nie zapytał. Jesli jest to dla Ciebie problem to proponuje zamknąć ten wątek. Dzięki i przepraszam za kłopot.

2 Obejrzyj zdjęcia innych KLR w dużej rozdzielczości i zobacz sam.

Juz dawno to uczynilem i wyobraż sobie, że na zdjęciach te przewody idą różnie. Na kilku zdjeciach dół idzie na silnik a na innych góra idzie na silnik. Jak widać autorzy tych zdjęć też chyba mieli z tym problem tylko nikt o to nie zapytał. Jesli jest to dla Ciebie problem to proponuje zamknąć ten wątek. Dzięki i przepraszam za kłopot.

jeśli cieknie paliwo tym przewodem to albo zawiesił sie pływak albo blaszka jest zle podgięta. sprawdź to bo też tak miałem. czy kolanko od wydechu szybko robi sie czerwone?? jęśli tak to bardzo możliwe że masz lipnie zawory wyregulowane lub rozrząd. albo sprawdz czy układ chłodniczy jest drożny i czy gdzieś dziwnym sposobem zapowietrzył sie

jeśli cieknie paliwo tym przewodem to albo zawiesił sie pływak albo blaszka jest zle podgięta. sprawdź to bo też tak miałem. czy kolanko od wydechu szybko robi sie czerwone?? jęśli tak to bardzo możliwe że masz lipnie zawory wyregulowane lub rozrząd. albo sprawdz czy układ chłodniczy jest drożny i czy gdzieś dziwnym sposobem zapowietrzył sie

co do pomylenia przewodów to z tego powodu mleko sie nie zrobi z oleju bardzo możliwe ze jest tak jak napisał Shinigami. czy płaszczyzna cylintra i głowicy jest idealnie równa?? czy tuleja nie zsuneła sie do dołu??

Jesli chodzi o wyciek paliwa to tez uwazam ze to moze byc zawieszony plywak-sprawdze.dodam ze raz cieknie raz nie.

kolanko od wydechu wogole nie robi sie czerwone.

Co do ukladu chlodniczego-zakupilem zestaw naprawczy pompy wody.Wymienie i bede sprawdzal dalej.

Głowica byla robiona i po zlozeniu jezdzilem-bylo ok.

Jesli chodzi o wyciek paliwa to tez uwazam ze to moze byc zawieszony plywak-sprawdze.dodam ze raz cieknie raz nie.

kolanko od wydechu wogole nie robi sie czerwone.

Co do ukladu chlodniczego-zakupilem zestaw naprawczy pompy wody.Wymienie i bede sprawdzal dalej.

Głowica byla robiona i po zlozeniu jezdzilem-bylo ok.

napewno jest to wina pływaka bo to przerabiałem szczegolnie na trasie mi sie to zdarzało. aha wiec z rozrzadem i zaworami ok. wiec pozostaje pompa a wiatrak sie włacza??

Dobry człowieku mi nic nie przeszkadza a takich wątków modelowych/informacyjnych jak ten się nie zamyka.. Zadałeś pytanie to dałem Ci odpowiedź nie wymagającą pobierania serwisówki z czeluści internetu. Jeśli zdjęcia użytkowników nadal nie rozwiewają wątpliwości to oglądaj zdjęcia producenta.

http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery/Kawasaki%20KLR250%2002%20%202.jpg

http://www.cyclechaos.com/images/9/9a/1987_Kawasaki_KLR250_Brochure_Front.jpg

Witam

Stałem sie posiadaczem klr 250 i miałem z nia wiele problemów ale teraz jest juz lepiej.W kawce zostały wymienione zawory, lancuszek rozrzadu i napinacz lecz motorek ma mało mocy i leci mi ok 80km/h a czytałem że jego predkość max to 140km/h.Czy ktoś jest w stanie mi pomoc jaka jest tego przyczyna ?