Gość filip1 Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Przeszukalem forum ale nic nie znalazłem wiec pytam. W bmw 1150 gs ciężko wchodzą biegi, podobno trzeba zalać syntetykiem i będzie trochę lepiej (w końcu to bmw)Który olej wybrać olej syntetyczny MTX 75W140 oolej syntetyczny SAF-X 75W140 Można nalać go też do wału?A używał ktoś Agipa 75/90?czym różni się 75w90 od 75w140? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 może tam będzie łatwiej:http://boxer-motor.com/:bigrazz:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filip1 Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 może tam będzie łatwiej:http://boxer-motor.com/:bigrazz:jsz Tam też szukałem opini ale nie pisałem posta a castrola właśnie tam chciałem kupić.Zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 W większości wypadków polecają Castrol SAF-X 75W-140. W niektórych przypadkach ma podobno zbawienny wpływ na skrzynię :icon_rolleyes:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filip1 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 W większości wypadków polecają Castrol SAF-X 75W-140. W niektórych przypadkach ma podobno zbawienny wpływ na skrzynię :icon_rolleyes:Pozdrawiam Nadaje się do wału kardana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Nadaje się do wału kardana?Nadaje się. Rozmawiałem z kolegą, który jeździ R1100. Kupuje 1 litr i rozdziela 0.8 do skrzyni, a 0.2 do przekładni kątowej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filip1 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Nadaje się. Rozmawiałem z kolegą, który jeździ R1100. Kupuje 1 litr i rozdziela 0.8 do skrzyni, a 0.2 do przekładni kątowej.Pozdrawiam proszę spytaj jeszcze bo może to szczegół ale ja słyszałem że 0,25l wlewa się do przekladni. Dlatego musze kupić 2l a nie 1.Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 proszę spytaj jeszcze bo może to szczegół ale ja słyszałem że 0,25l wlewa się do przekladni. Dlatego musze kupić 2l a nie 1.Z góry dziekujęW R1100 jest 0.8l do skrzyni i 0.23l do przekładni więc, żeby właśnie nie kupować 2l te 0.03 jest niedolewane. Wybór nalezy do Ciebie... :notworthy:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filip1 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 dziękuję bardzo za pomoc. jednak mam zamówione już 2 litry ale resztę odbiera motomirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi