mr-z Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witamostatnio jadąc sobie asfaltem ze stałą prędkością nagletakie lekkie parsknięcie, buuuuu przez 2 sek i spowrotem jedziemy, myśle spoko pewnie jakieś chwilowe niedomaganie ale za 5 km znowu to samo :) 2 sek przerwy i jade dalej a potem ok 100 km bez "atrakcji"i jeszcze druga dziwna rzecz czasami nachodzi mnie stare przyzwyczajenie z MZ jak dojeżdzam do skrzyżowania to czasami po wciśnięciu sprzęgła dodam jej ze dwa razy gazu a ona po takim zabiegu parsknie i zgaśnie :/ a potem też czasami nie moge jej po takim czymś zapalić musze z 10 sek kręcić rozrusznikiem aby z trudem zaskoczyła co może być przyczyną takich zachowań bo podejrzewam że jedno z drugim jest powiązane a zdarza sie to na tyle często że zaczyna być denerwujące :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Przyczyn może być wiele, zacznij od wymiany świecy, puźniej fajki i przewodu WN, przejżyj i wyczyść też wszystkie kostki i wsówki elektryki. Miałem kiedyś podobnie, raz wymieniłem świecę i było ok, a drugim razem była to kostka od stacyjki, która znajduje się pod przednią owiewką (poluzowała się i raz łączyła a raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-z Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 kostki wszystkie wyczyściłem i jak narazie nic się podczas jazdy nie działo ale nic się nie zmieniło w kwesti tego że jak dodam mu 2-3 razy gazu i puszcze go na jałowe obroty to odrazu parsknie i zgaśnie a i świeczka jest nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 To moze jest to fruwajacy paproch w ukladzie wolnych obrotow gaznika ?Zaplon elektroniczny to tam sie raczej nic nie przestawia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi