LYsY Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam :smile: Może ktoś pamięta, że jakiś czas temu zapodałem tu statystyki wypadków drogowych.. tyle tylko, że były to wszystkie zdarzenia drogowe (wliczając wszystkie środki transportu), a dane były za 2005r. Z czystej ciekawości napisałem do Policji, czy nie mogliby udostępnić danych za rok 2006 - oraz czy są dane dotyczące tylko motocyklistów. No i się zdziwiłem - po pewnym czasie otrzymałem odpowiedź oraz statystykę... Ciekawa lektura - polecam. Wnioski do wyciągnięcia we własnym zakresie :)LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Milo ze odpowiedzieli i udostepnili - chyba ze musieli :smile: faktycznie ... niech kazdy sam wyciagnie wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Optymistyczne dane!!Wynika z tego że sezon motocyklowy trwa CAŁY rok!!Fajnie, i pytanie co to jest "nieprawidłowe skręcanie" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Fajnie, i pytanie co to jest "nieprawidłowe skręcanie" ?? Nie mam pojęcia, może taki skręt, że kierowca znajduje się po nieprawidłowej stronie wysepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Policjanta nie pojmiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 jeden dwardziel jechal w styczniu i sobie szlifnol :Po i najwiecej wypadkow w niedziele, zawsze myslalem ze w piatek. przydala by sie jeszcze statystyka wypadkow z udzialem motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_85 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Dokładnie, przydała by się statystyka z udziałem motocyklistów bo tu mamy tylko podana liczbę wypadków gdzie sprawcami byli motocykliści. Myślę ze taka statystyka byłaby mniej optymistyczna o ile ta jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Pomijając że oficjalnie to w 80% winni są motocykliści, z czystego założenia, ostatni gość zginą bo mu baba wyjechała z podpożądkowanej i co jego wina....Maiał skuter... jakim cudem mogła to być jego wina, co za szybko jechał??... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Pomijając że oficjalnie to w 80% winni są motocykliści, z czystego założenia, ostatni gość zginą bo mu baba wyjechała z podpożądkowanej i co jego wina....Maiał skuter... jakim cudem mogła to być jego wina, co za szybko jechał??... pewnie nieprawidłowo skręcał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysmci Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Może ktoś pamięta, że jakiś czas temu zapodałem tu statystyki wypadków drogowych.. tyle tylko, że były to wszystkie zdarzenia drogowe (wliczając wszystkie środki transportu), a dane były za 2005r. Pamiętamy :flesje: Wątek został odswieżony i jest kontynuowany ten temat:Statystyki wypadków przydala by sie jeszcze statystyka wypadkow z udzialem motocykla. Statystyka ta jest podana w wyżej wymienionym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 A tak mi właśnie przyszło do głowy, że ciekaw jestem, jaki typ motocykla najczęściej bierze udział w wypadkach. Sporty? Turystyki? Choppery? Na mój gust - na podstawie wielu widzianych przeze mnie zdjęć z miejsc wypadków i opisów z naszego forum - jednak sporty.. pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 I to niekoniecznie, ze względu na wiekszą prędkośc, jak jeździłem dragiem na wolnych wydechach, to wszyscy mi zjeżdzali nim zobaczyli, a jak teraz mam XXa to w mieście co chwilę ktoś mi zjeżdza na mój pas jak jadę koło niego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Hmm z wniosków to tyle, że najbezpieczniej w styczniu i lutym, ale z tym że niby 80 % jest z winy motocyklistów to się chyba nie bardzo potwierdza, bo w praktyce jest raczej mimo wszystko odworotnie. Ciekawe jak wyglądają statystyki wypadków z udziałem motocyklistów, a nie tylko spowodowane przez nich, jeszcze inna sprawa to jak się do tego dołączają kolizje i ile ich jest procentowo w sumie tych zdarzeń? A życie i tak swoje i na papierze wygląda inaczej... Cytuj _______________Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Na mój gust - na podstawie wielu widzianych przeze mnie zdjęć z miejsc wypadków i opisów z naszego forum - jednak sporty.. Lysy, nie zaczynaj... A jak myślisz, który rodzaj samochodu częściej bierze udział w wypadkach: suvy, czy coupe? A może czerwone częściej niż srebrne? Ja osobiście najwięcej wypadków miałem w srebrnym Matizie, a najmniej w czarnym Taurusie. Motocykle są pośrodku :icon_rolleyes: Edit: jeszcze cuś: jestem raczej przeciętnym człowiekiem, więc STATYSTYCZNIE mam mniej niż dwie nogi. Edytowane 27 Maja 2007 przez sabestian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ja osobiście najwięcej wypadków miałem w srebrnym Matizie, a najmniej w czarnym Taurusie. Motocykle są pośrodku Da się przeżyć pożadny wypadek w matizie??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi