Skocz do zawartości

Prychanie po dodaniu gazu.

Kemuel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kolejne moje pytanie - jak widać cały czas zapoznaję się z moją Yamahą - chodzi mi o to że po odpaleniu silnika po długiej jeździe i nie tylko nawet gdy silnik się rozgrzewa po dodaniu gwałtownie gazu manetką coś mi prycha tak jakby strzelał w gażnik czy tłumik - dziwnie jakoś , potrafi czasami zgasnąć po takim prychnięciu a czasami daje obroty tak jak powinno być .

Co to może oznaczać , dodam że wymieniałem ostatnio wszystkie płyny , filtry , itp oprócz powietrza bo kasy mi nie starczyło czekam do przyszłego miesiąca. Może ktoś z Was się orientuje co to za strzały co to wróży???

Z góry dzięki i pozdrawiam

Edytowane przez Kemuel

właśnie nawet gdy jest rozgrzany to prycha chyba że ten silnik rozgrzewa się dopiero po 100km bo podczas mojej jazdy temperatutra na wskaźniku bujneła się o pare milimetrów nie wskazując temperatury krytycznej a nawet nie wchodząc na połowenagrzania

a ponoć mój mechanik sprawdził i wskaźnik pokazuje dobrze i wentylator działa/załącza się kiedy trzeba

narka

cześć soft

tłumik mam tylko jeden i chyba nie jest tuningowany bo chodzi w miarę cicho jak na motor enduro oczywiście swój dźwięk ma ale słyszałem owiele głośniejsze może wolny ale sprawdze jutro i napisze ci co to za tłumik

a co do świec to nie są czarne

słuchajcie może znacie kogoś na tym forum kto jeździ takim samym motorkiem co ja bo nikt mi jeszcze nie odpisał ( na innych tematach w innych działach) o fabrycznej wysokości siedzenia tego motoru jak znacie dajcie mi do niego meila to pogadam z nim

narka i pozdrawiam

Witam

Odnośnie prychania to jak jest zimny i dodajesz gazu, to będzie prychał, moja też tak reaguje ale to na zimno i jak jest zaciągnięte ssanie.

Wysokość siedzenia to jest 865 mm masz to opisane TUTAJ

A co do wskaźnika temperatury: to moja po przeciskaniu się przez centrum Opola przez pół godziny w temperaturze ponad 30 stopni, wskaźnik temp pokazuje połowę, a na trasie to ledwo sam początek skali.

A wentylator włączył mi się raz jak chciałem sprawdzić czy działa poprawnie.

Jak masz jeszcze jakieś pytanka to wal śmiało, postaram się coś pomóc.

Pozdrawiam

cześć w końcu znalzł się ktoś kto dosiada ten sprzęt cieszę się bo na pewno w trakcie mojej eksploatacji będę miał sporo pytań

pierwsz brzmi : mam tylko 170cm wzrostu czy da się ją obniżyć bez dodatkowych przeróbek , a jak się da to ile cm i nczy będzie to miało znaczny wpływ na jakość jazdy???

z góry dzięki za odpowiedź

A sprawdzałeś luzy na zaworach ? Mój właśnie tak przychał jak miał za małe luzy na zaworach czyli na zimnym było wszystko ok a jak się rozgrzał to strzelał w airboxa, prychał i gasł a wszystko to wina zaciśniętego zaworu.

pozdrawiam

Marcin

Edytowane przez BadMan

jeszcze nie sprawdzałem luzów na zaworach może masz rację zaraz po wypłacie sprawdzę

dzięki odpisze

a właśnie tak się dzieje jak piszesz

jeszce jedno pytanie napiszcie mi jak to jest ze sprzęgłem tzn moim zdaniem biegi powinny być przęłączane niezauważalnie a u mnie podczas przełączania głośno słychać a przy wkładaniu 1 lekko szarpie choć mam linkę naciągniętą na maxa

pewnie tarcza do wymiany napiszcie co o tym sądzicie , jakie to koszty wymiany kompletnego sprzęgła

Gdy moto chodiz na wolnych obrotach i nagłe dodanie gazu powoduje zgasnięcie silnika wskazuje to na regulację mieszanki. Czesto sie zdarza ze moto po takim dodaniu gazu sie poprostu zaleje przy gwaltownym naplywie mieszanki. Mzoe tez byc uboga mieszanka ale to poznasz po swiecach co jest dokładnie.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.