Dario.G Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Witam, jak powinien wygladac walek zdawczy w Suzuki Gs 500e? Moj ma wieloklin dosc mocno zjechany ,wysokosc tych klinow jest ok. Wyglada na to, ze nadaje sie tylko do wymiany ale nie jestem tego pewien na 100% Ma ktos moze zdjecie takiego walka??? Ile bedzie kosztowac ewentualna wymiana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Witam, jak powinien wygladac walek zdawczy w Suzuki Gs 500e? Moj ma wieloklin dosc mocno zjechany ,wysokosc tych klinow jest ok. To znaczy zjechany, czy OK ?Czy chodzi o to ze zembatka zdawcza na tym walku, zabezpieczona segerem robi wrazenie luznej ?Jesli tak, to tak powinno byc. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) TUTAJ Jest zdjecie tego mojego walka.Co o tym sadzicie???Mam dodatkowo jeszce dwa pytania:1) cieknie mi olej popychaczem od sprzegla(tym obok walka zdawczego), jak to uszczelnic?2)9 tys km na lancuchu Iris to duzo czy malo??? Edytowane 17 Maja 2007 przez Dario.G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 TUTAJ Jest zdjecie tego mojego walka.Co o tym sadzicie???Mam dodatkowo jeszce dwa pytania:1) cieknie mi olej popychaczem od sprzegla(tym obok walka zdawczego), jak to uszczelnic?2)9 tys km na lancuchu Iris to duzo czy malo???Wałek jest do wymiany. Wymiana wałka jest związana z rozbiórką silnika, więc uszczelnienia i tak powinno się przy okazji wymienić. Nie znam dokładnie tego silnika, ale z reguły na wałku sprzęgłowym jest simmering. 9 tys. na łańcuchu to mało, ale o jego zużyciu decyduje regularne smarowanie , mogło mieć wpływ zużycie wałłka zdawczego, bo podejrzewam że zębatka zdawcza latała na nim wzdłuż i w poprzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Duzo roboty z wymiana??? Jakie koszta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Nikt nic nie wie??? Buuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Trzeba rozebrac dol silnika, wiec, najpierw trzeba go wyjac.Potem trzeba rozebrac skrzynie zeby go wymienic, no i potem wszystko zlozyc.Mysle ze minimum 8 godzin roboty + czesci. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi