Skocz do zawartości

Pojemność

onio14
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Mam karte motorowerową. Co by mi zrobili jakby zlapali mnie na motorze 125ccm3?

Jestes nie pełnoletni i konsekwencje twojego postępowania w tym wypadku ponoszą twoi opiekunowie prawni czyli rodzice. :icon_rolleyes:

adi ma rację, jak chcesz narobić Twoim rodzicom kłopotów, to jeździj dalej tą 125-tką. Najlepiej postaw go w garażu i śmigaj czymś mniejszym, bo jeszcze sobie coś zrobisz, albo spowodujesz wypadek i wtedy będzie totalna ruina. Pozdro

Ps. Do tych wszystkich dowcipnisiów z tekstami typu: "Ukręcą ci wora" - śmiecicie.

teraz to gościu bedzie bał sie wsiadac nawet na komarka bo tyle kar usłyszal.

sadze ze rodzice by mu zabronili na takim poważniejszym sprzecie jeżdzic...

Wybacz, ale powiedz mi, na prawde wierzysz jeszcze w instytucje rodzica? Zobacz ilu gnojów smiga bez prawa jazdy sportowymi motocyklami, nie tylko na forum - choc tu tez jest kilku. Bezstresowe wychowanie i "dogadzanie" swojemu ukochanemu dzieciątku, ktore z czasem wyrasta na dojącą rodziców pijawke, na która na starość nawet liczyc nie beda mogli. Rodziców juz prawie nie ma.

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Wybacz, ale powiedz mi, na prawde wierzysz jeszcze w instytucje rodzica? Zobacz ilu gnojów smiga bez prawa jazdy sportowymi motocyklami, nie tylko na forum - choc tu tez jest kilku. Bezstresowe wychowanie i "dogadzanie" swojemu ukochanemu dzieciątku, ktore z czasem wyrasta na dojącą rodziców pijawke, na która na starość nawet liczyc nie beda mogli. Rodziców juz prawie nie ma.

Dobrze że napisałeś prawie :D

Odpowiem ci w temacie. Odpowiedzialność za twoją jazdę niemając A1 ponoszą twoi rodzice. Jak już będziesz miał lat 17 możesz dostac mandat, ale przy poważniejszych rzeczach i tak odpowiadają twoi rodzice. Odpuść sobie i poczekaj a narazie pojeżdzij sobie na jakimś małym skuterku więcej ci to napewno da a potem stopniowo w górę. Podpisuje się też pod tymi niezłymi komentarzami.

...Dodatkowo, jeżeli spowodujesz wypadek to ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie stronie poszkodowanej natomiast

może

potem dochodzić od ciebie/rodziców zwrotu tych środków...

I uwierz ze bedzie tego dochodzil

:icon_rolleyes:

• 4 tygodnie później...

ja słyszałem że każą ci zjechać gołą dupą po niecheblowanej desce do wanny spirytusu,oczywiście wszystko odbywa się na komisarjacie

Po nieheblowanej desce? Kurcze u Mnie w mieście to karzą po papierze ściernym zjeżdżać 15 metrów. :icon_rolleyes:

Chlopcze odpusc sobie 125, masz 14 lat i nie nadajesz sie do tego motocykla. Jezdziles motorynkom i wnioskujesz ze ci malo mocy wiec chcesz 125, ale ty pewnie nigdy na simsonie nie jezdziles, wiec lepiej kup sobie 50, jesli niechcesz spowodowac nieszczescia w najgorszym wypadku, pomijajac mandaty.

kup sobie jakąś 12 konną pięćdziesiątke, mój kolega ma derbi sende 50 ccm i jedzie ze mną łeb w łeb (ja na etz 150), ale jak masz mniej jak 15 lat lepiej sobie odpuść takie moce,bo to trza miec troche krzepy i rozumu więcej.

pozdro.