zuku Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Słyszałem coś kiedyś, że po długiej przerwie nie powinno się silnika odpalać, tylko rozebrać i wyczyścić najpierw. Moje Suzuki stoi już nie odpalane prawie rok. Jeżeli rzeczywiście warto by było rozebrać silnik to co należy z nim zrobić po rozebraniu - jak i czym wyczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkas Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Nie ma sensu rozbierać - możesz przed odpaleniem nalać przez otwór świecy oleju trochę, po czym rozprowadzić go po gładzi kilkoma obrotami wału. Rozklej także sprzęgło, włączając 1 bieg i na wciśniętej klamce pchając moto do przodu. Można wymienić paliwo w baku, ale raczej nie powinno być problemu z odpaleniem na starym. Trzymam kciuki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 dokladnie tak jak barkas napisal wlej troszke oleju pod swiece i obkrec kolem pare razy na biegu , potem wcisnij sprzeglo i przepchnij tak pare metrow do przodu i tak z 1-2 metry do tylu (wtedy bedzie pewnosc ze sie sprzeglo rozklei) i wszystko powinno byc dobrze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 dokladnie tak jak barkas napisal wlej troszke oleju pod swiece i obkrec kolem pare razy na biegu , potem wcisnij sprzeglo i przepchnij tak pare metrow do przodu i tak z 1-2 metry do tylu (wtedy bedzie pewnosc ze sie sprzeglo rozklei) i wszystko powinno byc dobrzepozdro :biggrin: :icon_eek: K**** po co to piszesz? Nabijasz posty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Marcpol ty tez ladnie spamujesz wiec daruj sobie :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Marcpol ty tez ladnie spamujesz wiec daruj sobie :eek: Ty chyba też... :buttrock: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 śkończcie, wszytko powinno być ok opalaj daj pochodzić mu i rura:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) To co do czyszczenia to pewnie gaznik filtr powietrza i to wszystko no i jabym swiece odkrecił...kupił nowa mialem kiedys ogara rok stał pod chmurka pod jakas jabłonka... wymieniłem swiece przepchałem i smiga. tzn teraz juz nie smiga... :biggrin: Edytowane 15 Maja 2007 przez Pawik NSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 gaźnik napewno do przeczyszczenia .. mi po zimie olej się zlał do gaźnika i za pierona nie mogłem odpalić ... pozatym jak wlejesz olej do cylindra to też mozesz mieć proble z odpaleniem więc nie przejmuj się jak chwile pokopci a dopiero potem odpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi