xbarteq90 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Witam wszytskich :) Od kilku dni ciesze sie Keewayem Matrixem jednak mam maly problem... Otoz mam fabryczny wydech sportowy,przy mocowaniu do puszki podczas jazdy gubie srubki :( Staralem sie je dokrecac lecz po dokreceniu wszytskich jedna z nich dalej jest luzna;/ i tak w kolko.Moze macie jakis pomysl jak to zrobic?albo wiecie co jestes powodem?Nastepna sprawa jaka mnie martwi jest to ze gdy osiaga skuterka dochodza do 40km/h tlumik wydaje z siebie inny dzwiek po czym zaraz zanika.Gadalem ze znajomymi i stwierdzili ze tlumik sie przepala i jego dzwiek bedzie zupelnie inny.Co wy o tym mysliscie? Prosze pisac!!numner gg-5616349 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 ten "matrix" to 2T ? jeśli tak to tłumik nie ma prawa się przepalić . a śruby na loctite przykręć lub lakier do włosów Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maserati82 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 hej,a tak zapytam, jaki masz przebieg? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maserati82 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 hej,a tak zapytam, jaki masz przebieg? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 No to ci powiem, że to dotyczy nie tlyko nowych Matrixów. Dwóch kolegów ma Matrixy z czerwca i obaj zgubili 2 na 3 śrubki z wydechu :) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbarteq90 Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Tak Matrix to 2T.Ale jezeli chodzi o mwydech to chyba dziwne by bylo gdyby sportowy tlumik wydalal takie dzwieki jak zwykly wydech.Przebieg mam dopiero 400km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 To Ty go kolego docieraj, a nie pałuj, bo niedługo niebędzie maił siły wydać już żadnego dźwięku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 na lakier do włosów, tego to jeszcze nie słyszałem tak wieśniackiego sposobu.... tam jest wysoka temperatura!! kup w motoryzacyjnym takie coś jak kolega pisał loctite(środek zapobiegający odkręcaniu śrub) i posmaruj gwint, i dokręc.nie ma prawa puścić. a co do dzięku tego tłomika, to on napewno nie jest zbyt dobrej jakości, i w zakresie pewnych obrotów spaliny wpadają w jakiś rezonans i wydaje przez momęt inny dzwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Spytam profilaktycznie: podkładki sprężynowe założyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbarteq90 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Spytam profilaktycznie: podkładki sprężynowe założyłeś?Nie no stary az tak glupi to nie jestem,normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 jak mi jeszcze w simsonie się odkręcał to między puszke tłumika a mocowanie na ramie wstawiłem gumową podkładke. Świetnie się spisywalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 a mógłbyś zapodać fotkę tego wydechu ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbarteq90 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 jak mi jeszcze w simsonie się odkręcał to między puszke tłumika a mocowanie na ramie wstawiłem gumową podkładke. Świetnie się spisywalo No rzeczywiscie super sie spisywało a dokładniej mowiąc powiedziałbym PALIŁO!! :P a mógłbyś zapodać fotkę tego wydechu ? Tu masz link... http://photos.allegro.pl/photos/400x300/19...286/193782862_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 u mnie w tłumiku yasuni nakrętki mocujące tłumik (za dyfuzorem) są samokontrujące Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 No rzeczywiscie super sie spisywało a dokładniej mowiąc powiedziałbym PALIŁO!! :icon_mrgreen: nic mi się nie paliło :icon_rolleyes: mocowanie od wydechu nie było bezpośrednio przy puszce tylko na takim jakby kilkucentymetrowym pręcie :PPpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi