Stifler Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Witam.. Zastanawiam się czy moge sprzedać motocykl jeśli nie minęło pół roku od jego zakupu?? Szukałem na forum ale wiekszość odpowiedzi to były domysły i gdybanie.. Czy jest ktos kto umie stwierdzić na 100%, ze moge albo nie?? Dodam, że w skarbówce płaciem podatek od 19 tys zł, a moto sprzedam za jakieś 14 więc chyba nie powinni sie już czepiać?? Edytowane 12 Maja 2007 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capon Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Możesz.Sprzedawać można kiedy się chce. Chodzi o to aby nie sprzedawać za cenę wyższą niz się kupiło, bo wtedy trzeba zapłacić podatek dochodowy (tylko przez pół roku od zakupu). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 A motocykl był krajowy czy sprowadzony i pierwsza rejestracja była na ciebie? Czy kupiles juz zarejestrowany na kogoś innego? I tak z ciekawości jeśli można czemu chcesz stracic 5 koła po 3 miesiacach? Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Był sprowadzony ze stanów przez poprzedniego wlaściciela.. a stracic nie chce ... ja za niego nie dałem 19 tylko od tej sumy mi policzyli podatek zedług autotaxu czy jak to sie nazywa a nie chcialo mi sie bawic w rzeczoznawce bo by sie jeszcze okazalo ze zapłace za jego przyjazd jesli nie zmniejszy mi kwoty o wiecej niz 30%.. A teraz ide na studia(mam nadzieje) i chciałem zainwestować w mały interes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) nie ważne od ilu zapałaciłeś podatekjeśli sprzedasz motocykl przed upłynięciem pół roku to zapłacisz podatek dochodowy od różnicy na umowach (jeśli wynikałoby z tego że sprzedałeś go z zyskiem) Edytowane 13 Maja 2007 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Czyli za tyle za ile kupiłem moge sprzedawać bez przeszkód... tego sie właśnie chciałem dowiedzieć ,, Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi