mierzynskim Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Chciałbym dostać gdzieś oryginalną kierownice do Virago 750... Ostatnio jacyś idioci wywrócili mi moją piękną pod blokiem i mam krzywą kierę. Zastanawiam się nad inną - wyższą. Czy dobrze będzie wyglądać? Ktoś ma podobną w swojej Virażce? Chciałbym zobaczyć, jak to może wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 oststnio widzialem virazke z wyzsza kierownicawszyscy nabijali sie ze wyglada ja skladak wigry3 :icon_twisted: tu masz nr tel. to kolesia co ma kierownice od virazki na sprzedaz 663 726 147 pozdr 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beti Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Z tego co kojarze to Eksces ma jakas taka inna kierownice w swojej Virazce :icon_twisted: Cytuj http://bikepics.com/members/beti/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzynskim Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 oststnio widzialem virazke z wyzsza kierownicawszyscy nabijali sie ze wyglada ja skladak wigry3 :icon_twisted: tu masz nr tel. to kolesia co ma kierownice od virazki na sprzedaz 663 726 147pozdr 3m Wielkie dzięki. Zadzwonię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 spoko taa eksces ma taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzynskim Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jak to jest z tymi kierownicami? Do 535 jest taka sama jak do 750? Bo ja potrzebuję do 750 a ktoś rzucił hasło, że są takie same... Czy ktoś z was wie to na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witaj odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam, ale jeśli wcześniej nic nie znajdziesz to 20.05 jest w Katowicach bazarpozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Cześć! Mierzynskim, jakbyś potrzebowal coś w Nysie motocyklowego, to dzwoń na 889 882 482, a jak w Prudniku, to 602 498 496 - jak powiesz, że od janusza, to wiele załatwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 powiem tak - ujezdzalem swego czasu virazke 1100 i oryginalna kiera byla do bani (moze dlatego ze mam 192 cm wzrostu) ale czulem sie jak przed laptopem albo z gazeta na kibelku - postanowilem przerobic ja i tak oto przeszedlem przez 3 etapy1. zalozylem kierownice takiej samej wysokosci natomiast szersza i wygladalo to w miare oki2. zalozylem prosta kierownice o szrokosci 103 cm na wysokich slupkach (16 cm) i obnizylem siedzenie - pozycja idealna zwlaszcza ze mialem dosc daleko wysuniete podnozki -jezdzilo sie bajecznie - ale wyglad przez te szerokie slupki byl conajmniej DZIWNY 3. zalozylem ta sama kiere do slupkow o wysokosci 8 cm i jezdzilo sie oki i wygladala tez fajnie - do tego poszerzony zbiornik i kaczka z tyl. jak juz znajde te zdjecia i zeskanuje to puszcze link (niestety w tamtych czasach nie bylo cyfrowek hihihihihi) ale mam zasadnicze pytaniedlaczego chcesz zmienic kiere??-czy jest ci za malo miejsca?-czy jest za waska?-czy moze chcesz tylko wyglad zmienic??? pozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 mierzynskim chce nowa kiere bo te ma wygietapo malym incydencie ktory wczesniej opisywal pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Żeby zmienić na wyższą to robi się problem z kablami od przełączników i przewodem hamulcowym. Ja ze swojej wywaliłem bardzo wysoką (jakiś tuming TOMASELLI czy coś takiego) bo mi nie pasowała. Dałem prawie prostą i zdecydowanie lepiej mi sie jeździło. A wygląd to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Racja. O sprawach gustu się nie dyskutuje. Przy zmianie kiery jednak trzeba torchę wyobraźni zeby nie okaleczyć moto. Jesli zalozysz wyzsza kierownicą i do tego normalnej szerokości to cale moto wizulanie zmieni sylwetke na wyzsza a co w przypadku Virago spowoduje nawet ekeft "habety" czyli tak jakby byla troche wygłodzona. Jesli zalozysz nizsza kiere i do tego w proporcjonalnej szerokosci to moto wizualnie bedzie nisze, przysadziste i masywniejsze. Wysokosc kierownicy i szerokosc oraz profil musisz sam dopasowac do swoje sylwetki tak aby bylo ci wygodnie bo w koncu to Ty bedziesz jezdzil. Mozesz tez pobawic sie z wysokoscia i profilem siedzenia oraz pozycja podnózków i dzwigni czyli 1-etap Customizingu. Sam widzialem kilka maszyn w ktorych wlasciciel zmienil kierownice na inna kierujac sie przy tym jedynie wygodą podrozowania i po takich zabiegach motocykl wygladal smiesznie , a nawet jakby żałośnie. jedna z tych maszyn byla VX535 z kierownicą typu Butterfly (niska i szeroooka) i wygladalo to jakby kierownica byla czescia stelazu od paralotni czy inne badziewie. Sa tez taskie wybryki gdzie do VL 1500 czy innego power cruisera ludzie zakladaja kiere typu T-bar a w tym przypadku kierownica jest niewiele szersza niz zbiornik paliwa, to tez wyglada dziwnie, ciekaw jestem jak sie prowadzi na takiej wąskiej kierownicy. Jeden z moich znajomych zalozyl do HD Heritage Softail kierownice butterfly o max. rozstawie i nawet tam w HD wygladalo to dziwnie, nie mowiac juz o pozycji podczas jazdy gdzie w przypadku jazdy po dziurawej drodze kierowca mogl stracic zeby uderzając o konsole na zbiorniku czy mocowanie kierownicy na polce, do tego mozna sie dorobic garba, nie wpsominając juz o wlasnosciach jezdnych i kierowania w takiej pozycji. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViragoYama Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Jeśli nie jest za późno to doradzę, ... spróbuj najpierw wymienić dystanse. Jam mam te dłuższe, chyba te 8 cm jak było pisane i jeździ mi się super. Mam 180 cm wzrostu i 500 km na raz pokonałem bez problemu. Pozdrawiam,VY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzynskim Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Kierownica wymieniona na oryginalną. Co do wyższej się rozmyśliłem... I nie żałuję... Jest ok. Dzięki za wsparcie - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViragoYama Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 No i masz dystanse założone prawidłowe, z tego co widzę. Ja mam tak samo i jest cool :lalag: A te fotki to już chyba były prezentowane przy zakupie, nic się nie zmieniło??? Dodatki, sakiewki itp.. pozdrawiam,VY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi