Skocz do zawartości

mini ścigacz

Gość Anonymous
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

widzialem w tym roku jak koles jechal,przyznam ze ladna ale moim zdaniem aprilia robi scigacze i enduro nie wygladajace na 50ccm.wierz mi.moich paru zanjomych ma RX-a,TZR(2000rok) i wlasnie aprilie rs 50 tylko ze zielona a ja mam czerwono czarna.I naprawde te motorowery nie wygladaja na 50 a jakies naked bike 50 wygladaja na 50ccm.przyznaj ze tak jest.bedziesz na bemowie?

witam

u mnie w miescie jezdza chyba ze 2 czy 3 sztuki czegos takiego.

ja bym w to kasy nie pakowal. male,niewiele szybsze od skuterka (a w centrum to na to samo wychodzi)

wyglada moze i niezle ale dzwiek jest masakryczny , nawet moja stara wueska tak smiesznie nie pierdzi :lol:

bez urazy dla posiadaczy takich maszyn,napewno maja jakies zalety ale nie wiem niejezdzilem w kazdym razie dla mnie nie sa warte pieniedzy ktore trzeba za nie zaplacic

pozdrawiam

male,niewiele szybsze od skuterka

hm...tu bym polemizowal...jest niewiele skuterow ktore sie dobrze zbieraja a o V-maxie nie wspomne...kolega kupil jakiegos Peugeota nowego z ABSem za 12tys zł. i nie wytarga wiecej niz 70 na godzine...a kazdy mini scigacz poleci wiecej nie mowiac o przyspieszeniu...wiadomo ze to nie jest motor do bicia rekordow ale z tym skuterkiem bym sie nie zgodzil...

witam

no z tym skuterem to tak mi sie wydaje ja widuje takie maszynki tylko w centrum a tam raczej nie ma mowy o wyscigach(w godzinach szczytu zwlaszcz)

a co do pierwszej maszyny to jednak 125

ja zaczynalem na wsk 125 i sobie chwale(fakt ze nic innego nie bylo)

wczesniej niby probowalem jakims simsonem SR2(do tej pory czeka w garazu na remont) ijawa 50 ale to bylo dawno temu. 125 jest ciezsza i kiedy nauczysz sie prowadzic 125 to latwiej Ci przyjdzie odbluga powiedzmy 350 czy 600 niz jak bys sie mial przesiasc z 50 na 350.

Na Twoim miejscu kupil bymjakas uzywana 125(czy scigacz czy co lubisz)

ale jednak 125

pozdrawiam

rodzice mi kupili sciga 50 bo wiedza ze w przyszlosci bede kolejne motocykle i nie chcieli mi dac kasy na 18 urodziny zebym sobie kupil np. R1 albo GSXR-750 bo na pierwszym zakrecie bym sie owinął na jakims dzrewie i bym juz nie wrocil.

czy na sciga 50 pasowalyby takie kurtki(na dluzej) www.amx.republika.pl

wejdzcie i powiedzcie czy sobie kupowac na dluzej

pozdrawiam

ceny duze ale dobre wykonanie

Kurtki świetne i bardzo tanio jak ze takie nówki :!: Jak bym na twoim miejscu kupił

Ja sam mam kurtke skórzana którą kupiłem za 30zl od kumpla :twisted: Moze nie jest jakas siwetna ale jak dla mnie starczy

A co do następnych motorów to planuje droge podobną jak wawrzyn. Teraz mbx a pozniej nsr 125 :mrgreen:

tylko niewiem z kad skombinowac gdzies z 600 zeta.przymierzalem i maja usztywniacze i zolwie,tylko niewiem po co mi usztywniacze na lokcie i zolw,bo pas nerkowy musze miec bo czesto mam klopoty jak mnie przwieje jak ide a co dopiero jak bede jezdzil.Niewiem czy kupic teraz i pojechac juz na bemowo czy kupic na Wyscigach jak bedzie gielda ale watpie zeby zeszli z cen.W sobote moze kupie bo w niedziele juz chce jezdzic :twisted: :twisted: :twisted:

• 3 tygodnie później...

Ja miałem taką sytuacje w zeszłym roku. Mając 16 lat chciałem wreszcie kupić swój wymarzony pierwszy motocykl (nie licząc motodryndy pony)...Jako,że od małego dziecka kręciły mnie sportowe motocykle napaliłem się na mini ścigacza (derbik gpr ,aprilka rska lub nsr...).Jednak jak poszedłem do lokalnego dilera derbi i rozmawiałem ze sprzedawcą to powiedział,że to jest upośledzony pomysł...W domu dużo nad tym myślałem i stwierdziłem,że musi coś w tym być skoro mówi mi,że jak już to mam kupić 50ccm enduraska niż ścigacza,a przecież ścigacz jest o jakies 2-3 tysiące droższy...więc jeśli mi to odradzał to musi coś w tym być.Teraz jestem w pełni zadowlony,że jeżdze sendą ,a nie np gprem..Dlaczego?

1)Senda jest większa

2)Senda (przynajmniej moja 99) chodzi jak na 50 bardzo ładnie,nieodkurzaczowo:) (lepiej niż yamaha dt125 od kumpla)

3)50ccm to jest przeważnie pierwszy poważniejszy motocykl,a co za tym idzie zwykle zaliczamy na nim pierwszą glebę, u mnie na szczęście były to gleby tylko z postoju (odpukać,puk) ,ale gdyby był to derbik gpr to miałbym przewalone (uszkodzony błotnik,owiewki,migacze [ wszystkie te elementy są w sendzie skonstruowane tak,że mogą się w olbrzymim stopniu wyginać i nic sie z nimi nie stało] byłyby do wymiany.

4)Endurasem możesz pojeździć zarówno po asfalcie jak i w terenie ,a więc nawet jeśli "znudzi ci się" (nie lubie tego określenia i sam nigdy tak nie powiem,gdyż uważam,że cos takiego może się przytrafić tym ,którzy traktują motocykle jak zabawki) jazda po asfalcie będziesz mógł popróbować swoich sił w terenie.

5)Nieprzypadkowo w szkołach jazdy na motocyklach używa się motocykli enduro...są do nauki najlepsze

Jakiś jeszcze argument dlaczego jak 50ccm i pierwszy motor to enduro ? :mrgreen:

radziłbym Ci zastanowić się nad prawem jazdy kat. A1

dokladnie zgadzam sie z moim przedmowca.. ja sam przybralem taki system, jestem w trakcie kursu na A1 i kupilem CM 125... Jak dla mnie czlowiek o wzroscie 190 cm jadacy na czym (co by tu nie mowic) malym i strasznie bzyczacym to lekko komiczne zjawisko...

Na Twoim miejscu zainwestowal bym w A1 i kupil jakas mocna 125 4T raczej ze poszukujesz jakis super wrazen to 2T.. ale pamietaj - cos za cos (dzwiek, rasowosc za osiagi).

Pzdr