motorbikeusa Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam.Czy ma ktoś pomysł jak wyciszyć moje wydechy ?Generalnie nie tyle chodzi o głośność ale o częste wystrzały nawet przy zmianie biegów.Podobno są jakieś wkłady ale nie mogę ustalić gdzie to dostać.Na końcu każdej rury z boku mam otwory chyba na śruby.Tutaj fota moich wydechów - V&H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Zagadaj do "Krzychu.2000" co prawda nie ma V&H ale podobnie proste rury - wstawił taki "wynalazek" do wydechu i uciszyło je :icon_mrgreen: do tego pewnie przydadzą Ci się te dziurki które w nich masz... Edytowane 7 Maja 2007 przez bodman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Będzie ciężko, ja szukałem tzw. db-killera ale nigdzie osobno nie znalazłem.Producenci odpisywali mi że dostaępne tylko w komplecie z wydechem :)pozodenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Tu Panowie znajdziecie odpowiedz ;) http://roadstarclinic.com/content/view/162/ Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Tu Panowie znajdziecie odpowiedz :( http://roadstarclinic.com/content/view/162/o podobnym patencie myślałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Uderz do Highway Hawk - widziałem u nich w ofercie takie "wyciszacze". A jak nie, to Adam Słodowy. Upload dał rady, Seboka też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Można też zrobić coś prostszego - do śruby (a raczej szpilki) przyspawać podkładkę tak zeby powstał "lizak". Całość montujemy w wydech. Pomaga i to dużo. Ale na puste wydechy i strzelanie pomóc może tylko regulacja gaźnika/gaźników. Wstawienie takił malutkich tłumików jak z linka czy takich jak ja robiłem niewyeliminuje strzelania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 U mnie strzelał na V&H, a po regulacji i zdjęciu AIS-u problem zupełnie zniknął. O ile dobrze pamiętam, to strzelanie było już żadsze po włożeniu wkładów. Ale obecnie wyciąłem w nich denka, jak pisałem wyżej, a strzelanie jak nie było tak nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Sluchajcie Panowie :clap: Ale to wlasnie chyba o to chodzi jak sie ma takie wydechy, aby bylo glosno i strzelalo, prawda ?Ja dzisiaj zdjelem tylni tlumik z rury od cylindra i odpalilem motra na jednym oryginalnym a drugim pustym.Co za poezja dzwieku !!!!A jak strzelał przy oddawaniu gazu !!! :buttrock: :biggrin: To chyba o to chodzi, co nie ???Jutro wybebeszam calkowicie oryginaly i juz !!! Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu.2000 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam ja mam to zrobione tak jak napisał Pompka zresztą to on mi poddał to rozwiązanie a wygląda to tak mniej więcej http://wydechp.patrz.pl niemam cyfrówki więc to narysowałem :P . Podkładke przyspawałem do śruby 6-tki wywierciłem w wydechu dziure mniej więcej 3 cm od końca wydechu i włożyłem tam tą śrube i zakręciłem nakrętką , im większa podkładka tym cichsza maszyna. 1 plus tego rozwiązanie już sie tak mnie nie czepiają policjanci, sąsiedzi dalej narzekają :) bo dalej jest głośny ( na wolnych obrotach 83,5 db a po dodaniu troche gazu 135 db :) ) 2 plus już nie włanczam w samochodach alarmu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jak odpalam w garażu i przegazuję to hałas jest na granicy bólu z tłumika potrafi wywalić ogień.Pewnie też wsadzę jakieś ustrojstwo .Pozdrawiam po długiej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Znalazłem coś takiego i zamierzam to zastosować:BAJEREK :banghead: Jak zrobię to dam znać co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxshadow Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 a ja mam jeszcze jeden patent , najtańszy i dostępny od ręki metalowa "gąbka" do mycia garów wsadzona między dwa "sitka" wyciete z dowolnej blachy i przymocowana śrubami na wylot.zakładasz chromowace nakrętki i cisza jak trzebastosowałem w czasie wyjazdów do austrii i było ok w zaleznosci od ilości dziurek w blaszkach jest ciszej lub głośniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 A nie wypa się ta "gąbka" ?, kiedyś widziałem kolesia co pluł iskierkami z rur, miał właśnie taki patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Szczegół jak się wypali.Mogą być dużo gorsze konsekwencje dla silnika. Generalnie chodzi o to aby wydłużyć drogę spalin na wolność i wytworzyć ciśnienie zwrotne w rurach co rozrzedzi spaliny z oparami zanim dostaną powietrze i zapalą się (wystrzały) przy zachowaniu osiągów (mocy). Jak dalej tak będę szukał to chyba fachowcem zostanę :biggrin: Ps.Tak na marginesie - "leonstar" - widzę że symboliczny post u Ciebie :biggrin: - może jakiegoś browara postawisz ? :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi