Ynciol Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 W moim motongu jest dosyć wąska kierownica i założenie jakiejkolwiek innej wymaga dobrgo dopasowania kupisz za szeroką, za wysoką braknie przewodów itd... dlatego zastanawiam się czy nie prostować starej kierownicy ale...Czy to bezpieczne? Czy można na tym pojeżdzić? Dzięki za rady z góry! PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 W moim motongu jest dosyć wąska kierownica i założenie jakiejkolwiek innej wymaga dobrgo dopasowania kupisz za szeroką, za wysoką braknie przewodów itd... dlatego zastanawiam się czy nie prostować starej kierownicy ale...Czy to bezpieczne? Czy można na tym pojeżdzić? Dzięki za rady z góry! PZDR ynciol, ja mam to samo. Nie boje sie jeździć bo zgięcie nie było duże, ale ciągle mam wrażenie że nadal jest krzywa. Chyba sie już nie pozbędę tego wrażenia jak nie zmienię kiery. Pytanie czy można założyć tańszą od roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ynciol Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Pytanie czy można założyć tańszą od roweru? Odpowiedź: próbowałem zamieniać od wigry3 nie pasi, za małą średnica, może by spróbować od jakiegoś górala? hehe :D Nio moja kiera miała jeden, mały, nieszczęśliwy powód żeby się troszkę prekrzywić jedną stroną, dlatego nie wiem czy prostować... po założeniu nowej przewody nie pozwalają na dobre ustawienie i przy manewrowaniu na parkingach obijam bak...trzeba to zmienić! PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 W enduro prostowałem kierownice i nie było żadnego problemu.. Stalowe dają się bez problemu prostowac, nie wiem jak z aluminiowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 w dt stalową prostowałem razy kilka. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangel Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 też miałem prostowanie kierywięc chyba można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 ynciol, ja mam to samo. Nie boje sie jeździć bo zgięcie nie było duże, ale ciągle mam wrażenie że nadal jest krzywa. Chyba sie już nie pozbędę tego wrażenia jak nie zmienię kiery. Pytanie czy można założyć tańszą od roweru?do cb500 idealnie pasuje od ETZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Prostuj.Idealnie nigdy sie nie uda(chyba ze wygiecie jest bardzo male) ale na pewno bedzie sie lepiej jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Siema!!Odswiezam temat bo mam kiere zgieta :/ Moj moto to suzi DR350. Jest to kiera aluminiowa. Da sie ja jakos wyprostowac?? Macie jakies na to patenty?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kover Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Siema!!Odswiezam temat bo mam kiere zgieta :/ Moj moto to suzi DR350. Jest to kiera aluminiowa. Da sie ja jakos wyprostowac?? Macie jakies na to patenty?? POZDRO Nom alu kiery to nie bardzo polecam prostować bo może to się skończyć nie za przyjemnie :D ale jak już zaryzykujesz nałóż jakąś rurkę na zagiętą stronę (żeby przedłużyć ramie aby mieć większą siłę) niech ci ją ktoś z drugiej strony przytrzyma i ....Chociaż wątpie żeby ci to na dobre wyszło po 1 to ci sie nie uda jej dokładnie naprostować a po 2 to przy następnej glebie na tą stronę nie skończy się to krzywą kierą tylko najprawdopodobniej złamaną kierą :crossy: :) Pozdrawiam Edytowane 18 Maja 2007 przez kover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Hehe wiem :) Juz wyprostowalem. Podgrzalem sporo i sie juz nawet da jezdzic :wink: Nie jest super ale to zawsze cos. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi